Hoe noem je aardappelen?

Hoe noem je aardappelen?

De aardappel (Solanum tuberosum) is een cultuurgewas, dat behoort tot de nachtschadefamilie, net als de tomaat, paprika en tabak….Beluister. (info) Aardappel.

Rijk: Plantae (Planten)
Clade: Lamiiden
Orde: Solanales
Familie: Solanaceae
Geslacht: Solanum (Nachtschade)

Waar komt de aardappel oorspronkelijk vandaan?

Hoe de aardappel aan zijn naam komt De Nederlandse naam aardappel, appel uit de aarde (afgeleid van het Franse ‘pommes de terre’), is eigenlijk een beetje vreemd. De aardappel is namelijk geen fruit, maar groente en lijkt niet eens op een appel. In Duitsland heet de aardappel ” Kartoffel” .

Welk deel eten we van een aardappel?

De bladeren en stengels ervan kun je echt niet eten. Soms komen er aan de plant (boven de grond) besjes, en die zijn ook heel giftig. De knollen, de echte aardappels, zijn natuurlijk wel gewoon eetbaar, maar ze moeten wel eerst gekookt, gebakken, gefrituurd of gepoft worden.

Wat is de familie van de aardappel?

Nachtschadefamilie
Aardappel/Familie

Wat zijn kruimige aardappelen?

Kruimige aardappelen zijn aardappelen die na het koken sneller uit elkaar vallen. Deze aardappel prakt u eenvoudig met talloze verschillende groenten. Ook is het maken van een stamppot een stuk eenvoudiger met kruimige aardappelen.

Hoe heten rode aardappelen?

De rode aardappel is verkrijgbaar in twee verschillende soorten, namelijk de bildtstar en roseval. De bildtstar is verkrijgbaar in regulier, groot en als kriel. Krieltjes zijn een kleinere variant aardappelen die tussen de 23mm en 30mm groot zijn van formaat.

Wie heeft de aardappel naar Nederland gebracht?

Geneeskrachtige plant In Nederland werd de aardappel in 1593 door de botanicus Carolus Clusius geïntroduceerd, die ze meenam uit de keizerlijke tuinen in Wenen toen hij hoogleraar in Leiden werd.

Hoe lang eten Nederlanders aardappelen?

Pas in 1727 werd de aardappel voor het eerst in Nederland geaccepteerd en gegeten als voedsel. Langzaam maar zeker won de aardappel aan populariteit en kreeg het de rol van volksvoedsel. Vanaf de 18e eeuw werd de aardappel in elk Europees land verbouwd en is sindsdien alleen maar populairder geworden.

Welk deel eten we van de broccoli?

Broccoli (Brassica oleracea convar. botrytis var. italica) is een groente die verwant is aan bloemkool. Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten (in sommige streken in Italië echter ook de bladeren), van bloemkool zijn dat de aanlegsels van de bloemknoppen (bloemknopprimordia).

Wat is de kleur van een aardappel?

De schil kan van wit tot violet gekleurd zijn, en alle soorten geel en rood die daartussen liggen. Het vruchtvlees kleurt meestal oranje, maar soms ook wit of geel.

Wat is de familie van de aubergine?

Aubergine/Familie

De nachtschadefamilie (Solanaceae) is een familie van bedektzadige planten. De familie bevat veel giftige planten als de zwarte nachtschade, die deels als medicijn gebruikt kan worden, maar ook bekende nutsgewassen als de aardappel, de antruwa, de aubergine, de paprika en de tomaat.

Wat is het aardappelen of aardappels?

Er zijn woorden die in het meervoud zowel met -s als met -en geschreven kunnen worden. Denk aan: zijdes/zijden, ziektes/ziekten, periodes/perioden etc. Voor het meervoud van aardappel geldt hetzelfde. Zowel aardappels als aardappelen is correct.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven