Wat voor kleding dragen ze in Azie?

Wat voor kleding dragen ze in Azie?

Reacties. De sari of de qipao voor de vrouwen, de longhi voor mannen.

Wat voor kleding dragen ze in Australie?

Australiërs kleden zich doorgaans casual. Kledingvoorschriften zijn er meestal niet. Alleen bij bruiloften en lokale festivals, waarbij miss-verkiezingen worden gehouden, ziet iedereen er heel chique uit.

Wat is typisch Spaanse kleding?

Ze worden niet vaak gedragen, maar vaak kun je een glimp opvangen tijdens regionale feesten en parades. Een groot deel van de traditionele Spaanse kledij is voor speciale gelegenheden en feesten. De meest voorkomende stukken die ook vandaag de dag nog gebruikt worden zijn: de mantilla, de peineta en het gilet.

Wat is een Flamenco jurk?

Er zijn twee soorten flamencojurken, namelijk jurken voor het dansen van de flamenco, die vaak iets meer basic zijn, en jurken voor tijdens de Andalusische feesten, zoals tijdens de Feria de Abril, Feria de Jerez en Feria de Málaga. Deze jurk zie je het vaakst en is dan ook het meest herkenbaar als flamencojurk.

Wat is de traditionele kleding van China?

Het beste antwoord. De qipao (Mandarijn) of cheongsam (Kantonees) is traditionele kledij voor Chinese vrouwen.In de vroege 17e eeuw droegen Manchu mannen en vrouwen de voorloper van de qipao. Toegevoegd na 2 minuten: Traditionele Chinese kleding wordt meestal aangeduid met hanfu.

Hoe heet de kleding van China?

De qipao (Mandarijn) of cheongsam (Kantonees) is traditionele kledij voor Chinese vrouwen. Het is een elegante jurk die de vrouwelijke vormen laat zien, omdat hij zo nauwsluitend is en vaak een flinke split heeft.

Wat voor kleding dragen ze in Nederland?

Klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) is de traditionele kleding die in Nederlandse gemeenschappen gedragen werd door een groot deel van de bevolking. Er is een aantal dorpen en streken in Nederland waar nog dagelijks klederdracht wordt gedragen, in het algemeen alleen nog door oudere vrouwen.

Welke kleding dragen ze in Oostenrijk?

Een dirndl is een traditionele Beiers/Oostenrijkse klederdracht, gebaseerd op een mengeling van klederdracht en dienstbodenkleding uit 1870. Dirndls worden bijvoorbeeld tijdens het Oktoberfest in München gedragen. In Zuid-Duitsland en Oostenrijk worden de dirndls ook veel gedragen tijdens kerkelijke en andere feesten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven