Hoe noem je een serveerster?

Hoe noem je een serveerster?

Een kelner, ober of bedieningsmedewerk(st)er (een vrouwelijke kelner noemt men serveerster of kelnerin) is iemand die drank en/of voedsel serveert in een horecagelegenheid.

Wat zijn de taken van een serveerster?

Serveren van drankjes en gerechten aan gasten. Klaarmaken van tafels. Verzorgen van mise en place (bijvoorbeeld garneren of bouillon trekken) Verschaffen van informatie met betrekking tot het menu of andere zaken.

Wat is een serveerder?

vrouw die drank e.d. serveert. vrouwelijke bediende die voor haar beroep of als bijbaan drankjes, gerechten e.d. serveert in horecagelegenheden, zoals een café of restaurant.

Wat is een synoniem van kelner?

als synoniem van een ander trefwoord: bediende (zn) : aide-de-cuisine, barkeeper, barman♂, butler, dienster♀, hulpkelner, kantoorbediende, kelner, kelnerin♀, klerk, koerier, loopjongen♂, ober, portier, serveerster♀, uitsmijter.

Wat is een ander woord voor ober?

Andere woorden voor ober zijn bediende, kelner en tafelbediende.

Wat zeg je als ober?

Een gast begroeten Als je druk bent met iets anders, zwaai of glimlach dan even vriendelijk en zeg dat je er zo aan komt, zodat ze weten dat je hen hebt opgemerkt. Loop nu naar de gast of gasten toe, en heet hen welkom in het restaurant.

Wat doe je als bediende?

Dit kan gaan van het uittypen van verslagen en nota’s, onthaal van klanten, vergaderzalen klaarzetten tot het ontvangen van de binnenkomende telefoons. Maar ook taken als het verwerken van bestelbonnen, het versturen van brieven en het opstellen van facturen kan tot je takenpakket behoren.

Wat is een horeca medewerker?

Onder de functiegroep horeca vallen alle beroepen die gericht zijn op het ontvangen, bedienen, informeren, verzorgen en vermaken van gasten in onder meer restaurants, cafés, bars, hotels en op evenementen.

Wat doet een kelner in de horeca?

Je doet de mise-en-place van de zaal, zet deze op orde en dekt de tafels. Je ontvangt de klanten, stelt hen de gerechten voor, neemt de bestellingen op en geeft ze door aan het buffet- en/of keukenpersoneel. Je serveert de gerechten, die je soms in porties verdeelt en op de borden schikt.

Wat doet een Hulpkelner?

Wat is, wat doet een Hulpkelner? Je zet de zaal klaar: ‘mise-en-place’, drank, bedieningsmateriaal, Je helpt bij het schoonhouden van meubelen en materiaal, bergt het bedieningsmateriaal op en rangschikt het. Je bewaakt de orde en netheid in de zaal.

Wat doet een Luikloper?

Je doet de mise-en-place van de zaal, zet deze op orde en dekt de tafels. Je ontvangt de klanten, stelt hen de gerechten voor, neemt de bestellingen op en geeft ze door aan het buffet- en/of keukenpersoneel.

Wat is een ober?

man die drank e.d. serveert. mannelijke bediende die voor zijn beroep of als bijbaan drankjes, gerechten e.d. serveert in horecagelegenheden, zoals een café of restaurant; kelner.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven