Wat zijn de gebergtes van Spanje?

Wat zijn de gebergtes van Spanje?

Mooiste gebergtes Spanje

 1. Spaanse Pyreneeën. De Pyreneeën bieden diverse indrukwekkende natuurparken, met een grote verscheidenheid aan landschappen.
 2. Picos de Europa.
 3. Montserrat.
 4. Sierra Nevada.
 5. Sierra Grazalema en Sierra de las Nieves.
 6. Sierra Espuña.
 7. Serra de Tramuntana.
 8. El Teide op Tenerife.

Welke bergketen ligt in het noorden van Spanje?

In het noorden van Spanje ligt het Cantabrisch gebergte, in het Spaans Cordillera Cantábrica genaamd.

Waar ligt Cantabrisch Gebergte?

Het Cantabrisch Gebergte (in het Spaans: Cordillera Cantábrica) is een gebergte van ongeveer 300km lang in het noordwesten van Spanje. Het strekt zich uit van het oosten van Galicië tot het westen van de Pyreneeën (en deels door Baskenland). Het gebied is bekend vanwege de goede wandel- en klimmogelijkheden.

Heeft Spanje bergen?

De grootste en beroemdste bergen in Spanje zijn de Pyreneeën, het Castiliaans Scheidingsgebergte, het Iberisch Randgebergte, de Betische Cordillera, de Sierra Nevada en het Cantabrisch Gebergte. We mogen het eiland Tenerife niet vergeten met de hoogste berg van Spanje.

Hoe heet een bergketen in Spanje?

De Sierra Nevada is een gebergte in Andalusië, Zuid-Spanje, dat behoort tot de Cordillera Betica. Met zestien bergtoppen boven de 3000 meter is het na de Alpen de hoogste bergketen van West-Europa. De hoogste berg van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3482 m), bevindt zich in dit gebergte.

Wat is het hoogste punt van Spanje?

Pico del Teide, 3718 meter De Pico del Teide staat in Spanje ook bekend als de El Teide. Hij staat niet op het vaste land van Spanje, maar hij staat op het eiland Tenerife, één van de Canarische eilanden, die bij Spanje horen. Niet alleen is het de grootste berg van Spanje maar ook de grootste vulkaan van het eiland.

Hoe wordt een bergketen genoemd in Spaanstalige landen?

De Sierra Nevada is een gebergte in de regio Andalusië in het zuiden van Spanje. Het behoort tot een verzameling bergketens die de Betische cordillera worden genoemd. Sierra Nevada is Spaans voor besneeuwde bergketen.

Hoeveel bergen heeft Spanje?

De vijf grote bergketens van Spanje zijn de Pyreneeën, de Betische cordillera met de Sierra Nevada, het Castiliaans Scheidingsgebergte, de Cantabrisch Gebergte en het Iberisch Randgebergte.

Hoe heet een gebergte in Spanje?

Cantabrisch Gebergte
Hoogste punt Torre de Cerredo (2648 m)
Lengte 300 km
Locatie Spanje
Type Middelgebergte

Hoe hoog is de hoogste berg van de Pyreneeën?

Macizo de la Maladeta
Pyreneeën/Hoogste punt

Hoeveel Bergen heeft Spanje?

Welke rivieren en gebergten kent Spanje?

De belangrijkste Spaanse rivieren

 • Tajo. De Tajo (Spanje) of Taag (Portugal) stroomt van oost naar west over een lengte van 1007 kilometer door Spanje en Portugal.
 • Ebro.
 • Duero.
 • Guadiana.
 • Guadalquivir.
 • Jucar.
 • Genil.
 • Segura.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven