Hoe noem je een stel muzikale klokken in een toren?

Hoe noem je een stel muzikale klokken in een toren?

Een beiaard bestaat uit ten minste 23 gegoten bronzen klokken in vaste ophanging, afgestemd in chromatische volgorde (dat wil zeggen, in halve tonen) die men samen harmonisch kan laten klinken. Gewoonlijk bevindt het instrument zich in een toren.

Hoe heet de beroemde klokkentoren?

Een van de bekendste klokkentorens ter wereld is de Elizabeth Tower van het Palace of Westminster in Londen, waarin de Big Ben zich bevindt (en die daardoor ten onrechte vaak zelf de Big Ben genoemd).

Welke Antwerpse gemeente Zimmertoren?

De Zimmertoren is een toren in Lier, in de Belgische provincie Antwerpen. De toren is genoemd naar uurwerkmaker Louis Zimmer, en is het resultaat van het verbouwen van de middeleeuwse Corneliustoren, die een deel was van de eerste omwalling rond de stad. De toren staat op het Zimmerplein, het vroegere Wilsonplein.

Hoe heet de beroemde klokkentoren van de Houses of Parliament?

Wanneer u in de wijk Westminster bent kunt u het Palace of Westminster, ook wel bekend als Houses of Parliament, met zijn bekende klokkentoren Big Ben niet missen. In dit paleis op de oever van de Thames zetelt het parlement.

Wat is iemand op een Beiaardschool?

Beiaardschool = Een beiaardschool is een opleidingsinstituut tot beiaardier, de bespeler van een beiaard, carillon of klokkenspel.

Wat is de betekenis van beiaardier?

iemand die een beiaard of carillon bespeelt.

Hoe heet de beroemde kerktoren van Groningen?

De Martinitoren is de bekendste en met zijn 96,8 meter ook de hoogste toren van de stad Groningen. Voor de stadjers, de inwoners van de stad, heeft de toren de bijnaam d’ Olle Grieze, Gronings voor de ‘oude grijze’.

Hoe heet de beroemde kerktoren in Groningen?

Bezoek de Martinitoren op de Grote Markt in Groningen, ontdek het prachtige uitzicht vanaf de top en geniet van het fraaie klokkenspel. De Martinitoren is ruim 500 jaar oud. Beklim de bijna 100 meter hoge Martinitoren en overzie heel Groningen.

Wat is de spotnaam van de Lierenaars?

“Oei, die schapenkoppen”, zuchtte Hertog Jan II in de veertiende eeuw. Als bedankje voor hun hulp in de strijd tegen de Mechelaars, verkozen de Lierenaars een veemarkt boven een universiteit. De inwoners kregen een spotnaam, de stad een leuke ~ en terechte ~bijnaam: Lierke Plezierke.

Is Lier Kempen?

Als begrenzing van de Kempen in het Vlaams Gewest kan men beschouwen: in het westen de Scheldevallei en de Scheldepolders, en de lijn Wijnegem-oostrand van Lier-Boortmeerbeek, in het oosten de Maasvallei, in het zuiden de lijn Rupel-Dijle, door het noorden van Vlaams-Brabant, aan de Demer, en aan een lijn over Hasselt …

Wat is de officiele naam van de Big Ben?

De naam van de toren is tegenwoordig ‘Elizabeth Tower’. Vaak worden ook het uurwerk of zelfs de hele toren ‘Big Ben’ genoemd. Big Ben is genoemd naar de politicus Benjamin Hall (1802-1867) die aanzet gaf tot de bouw van de toren en vanwege zijn rijzige gestalte Big Ben werd genoemd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven