Wie is de maangodin?

Wie is de maangodin?

Selene (Oudgrieks: Σελήνη) is een figuur uit de Griekse mythologie. Zij is de maangodin en een zuster van Eos en Helios. Ze wordt vaak vereenzelvigd met Artemis, de eeuwige maagd, omdat de maan volgens de Grieken een vrouwelijk en maagdelijk symbool was.

Wat is zonnegod?

Een zonnegod (of godin) vertegenwoordigt de zon, of aspecten ervan zoals zonnestralen. In de mythologie van veel culturen was de zon een god. Aangenomen wordt dat de cultus van de zon de oorsprong zou kunnen zijn van het henotheïsme en later van het monotheïsme.

Welke God wou naar Luna?

Selene en Endymion – Sebastiano Ricci In de Griekse mythologie gold Selene als de godin van de maan. Ze was de zus van Eos (de godin van de dageraad) en Helios (de zonnegod). De godin was ook bekend binnen de Romeinse mythologie waar ze bekend stond als ‘Luna’.

Hoe heet de god van de zon?

Ra of Re is de zonnegod van de Egyptische mythologie. Hij was een van de meest vereerde en belangrijkste goden in de Egyptische mythologie. De god werd veelal geassocieerd met andere goden.

Waar staat de zonnegod Re afgebeeld?

Vrouwelijke zonnegoden

Naam Nationaliteit / religie God of godin?
Liza West-Afrikaans Zonnegod
Lugh Keltisch Zonnegod
Mithras Iraans / Perzisch Zonnegod
Re (Ra) Egypte Halverwege de dag zonnegod

Hoe ziet Ares er uit?

Ares wordt meestal uitgebeeld met een speer in de ene hand en een schild in de ander. Op zijn hoofd heeft hij een gepluimde helm. Mensenoffers werden in het oude Griekenland vrijwel nooit gebracht. Alleen in de tempels voor Ares en Enyo kwam dit voor.

Hoe ziet Ares eruit?

Ares’ attributen Onder de goden onderscheidde Ares zich door zijn brutaal pantser. Hij zwaaide ook met zijn speer in strijd. Zijn heilige vogels waren de kerkuil, spechten en voornamelijk de gier. Daarnaast waren aan Ares ook de wolf, het paard, het everzwijn en de haan (zie Alectryo) gewijd.

Welke Romeinse godin wou naar Luna?

Welke Romeinse god wilde naar de maan?

Diana was de Romeinse godin van de jacht (Diana Venatrix), alsook van de wilde natuur, van de geboorte (Diana Lucina), van de maan (Diana Lucifera, lichtdragende Diana) en als zodanig gelijk aan Hekate (Diana Trivia, godin van de driesprongen).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven