Hoe noem je het midden van een dartbord?

Hoe noem je het midden van een dartbord?

De bull is in het reguliere darten het middelste rondje van het dartbord. De bull zelf bestaat uit twee gedeelten. De rode cirkel geheel in het midden wordt bull’s eye genoemd en geeft 50 punten.

Hoeveel is Bull in darts?

De middelste rode cirkel (de bullseye) is 50 punten waard. Belandt je pijl in het groen daaromheen, dan scoor je 25 punten.

Wat is de Engelse term bij darten voor de rode stip in het midden van het bord?

Het dartbord moet zo worden opgehangen dat het midden van het bord (de bull’s eye) 1,73 meter (5 ft 8 in) boven de vloer hangt.

Waarom heet het Shanghai 20?

Afhankelijk van de eerste pijl komt de tweede in het gene wat nog niet gegooid is. De laatste pijl moet in de double 20 komen. Lukt dat dan heb je Shanghai 20 gegooid. Het moeilijke van deze finish is het feit dat de pijlen elkaar regelmatig in de weg zitten.

Waarom staan de getallen op een dartbord?

De nummering van de standaard dartborden is zo ontworpen om het aantal toevalstreffers te verminderen en zo de gelukskansen te verminderen. De nummers zijn dus zo aangebracht om de darter die uit is op een goed resultaat te dwingen met precisie en accuratesse te gooien. Dat is het, zo simpel als wat dus.

Wat is de afstand tussen het dartbord?

De afstand van het bord tot aan de oche is 2,37 meter (237 centimeter). De afstand dartbord tot aan de voorkant van je voet moet dus 237 centimeter betreffen.

Hoeveel legs in darts?

Een officiële dartwedstrijd bestaat uit legs en sets. Een leg bestaat uit één gewonnen potje x01 en er moeten drie legs gewonnen worden voor een set. In competitiewedstrijden of tijdens toernooien wordt er om een oneven aantal legs of sets gespeeld. Hierdoor kan er geen gelijkspel ontstaan.

Hoe ver sta je van een dartbord af?

Wat is Madhouse bij darten?

Lolly: Alle 3 de pijlen in de single 1 gooien. Madhouse: Dubbel 1. Matchdart: De dart die gegooid wordt, waarmee de wedstrijd kan worden gewonnen.

Wat betekent Shanghai in darts?

Het gooien van een Shanghai wil zeggen dat je binnen 1 beurt, en dus met drie pijlen, de single, dubbel en triple van één en hetzelfde getal gooit.

Waar komt het woord darten vandaan?

Middeleeuws Engeland: ontstaan darts Hendrik VIII Het darten is ontstaan in de Late Middeleeuwen in Engeland. Historici vermoeden dat boogschutters er in de tijd van de Engelse vorst Hendrik VIII (1491-1547) mee begonnen.

Welk getal staat er tegenover de 3 op een dartbord?

De 18 moet naast de 1, 3 of 5. De 3 zit al naast de 20, dus volgt na 20, 1 en 18 de 5.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven