Wat betekent een knip?

Wat betekent een knip?

d.w.z. hoegenaamd niets waard, van zeer weinig beteekenis.

Wat is een guillotineschaar?

Een knipschaar of slagschaar is een grote schaar die in werkplaatsen of fabrieken wordt gebruikt. Er bestaan twee typen knipschaar: een oscillerende en een guillotineschaar. Oscillerend wil zeggen dat de balk een slaande beweging maakt, zoals de klauw van een tijger. Guillotine wil zeggen dat de balk verticaal beweegt.

Wat betekent de hand op de knip houden?

Hand: de – op de knip houden – geen geld uitgeven; zuinig zijn. Deze uitdrukking werd in de loop van de jaren tachtig populair. (Eng. to overplay one’s hand), te ver gaan, te veel eisen stellen (bij onderhandelingen), te veel wagen.

Waar gebruik je een guillotine knipschaar voor?

Knippen kan gebeuren met open en gesloten scharen. Met cirkelscharen kunnen lange, kromme sneden gemaakt worden. De guillotineschaar is gespecialiseerd in het knippen van lange, rechte sneden. Deze machine is opgebouwd uit een machinegestel waarin een boven en ondermes en neerhoudstempels zitten.

Waarom knip bij bevalling?

Een episiotomie, ook wel knip of epi genoemd, is het inknippen van het perineum tijdens de bevalling. De verloskundige of gyneacoloog doet dit om de vagina-opening groter te maken zodat de bevalling sneller verloopt.

Wat is een knip in de weg?

Knippen zijn drukke plaatsen waar bepaalde vervoersmiddelen niet mogen doorrijden. Ze zorgen ervoor dat je niet dwars door de stad van de ene naar de andere sector kunt rijden. Op bepaalde plaatsen is het fysiek onmogelijk om door te rijden (vaste palen of blokken, volledige herinrichting van de straat).

Wat moet je controleren bij het knippen met een guillotineschaar?

Als richtwaarde wordt voor de snijspleet 5% van de plaatdikte aangehouden. Bij het knippen van harde materialen wordt, bij plaatdiktes boven 5 mm, 5 tot 8% speling genomen. Bij zachte, dunne materialen een snijspleet van 3 tot 5 % alleen voor zeer nauwkeurige scharen en materialen dikker dan 0,8 mm.

Hoe noem je de speling tussen het Ondermes en het Bovenmes?

Om braamvrij te knippen moet je ervoor zorgen dat de scheuren in elkaars verlengde liggen. Dit doe je door de snijspeling in te stellen. Dat is de afstand tussen het bovenen ondermes als ze langs elkaar gaan. De juiste snijspeling of spleetbreedte is afhankelijk van het te knippen materiaal.

Waar komt de uitdrukking de broekriem aanhalen vandaan?

Deze uitdrukking herinnert aan tijden waarin er te weinig geld was om eten te kopen. Er zat dan niets anders op dan minder te eten. Minder eten betekende: een dunnere buik, waardoor je riem te los ging zitten. Dan moest je je riem aanhalen: hij moest een gaatje strakker.

Waarom vacuumpomp bij bevalling?

Een vacuümpomp bevalling is een vorm van ‘kunstverlossing. ‘ Een kunstverlossing vindt plaats in het ziekenhuis, als het uitdrijven van je kindje op de natuurlijke manier niet lukt. Er is een kunstmatig hulpmiddel bij nodig. Een vacuümpomp is zo’n hulpmiddel.

Wat is beter knippen of scheuren?

Een scheurtje geneest veel makkelijker en doet minder pijn tijdens de kraamdagen dan een knip. Bij een knip ga je immers dwars door alle structuren van het weefsel heen, een scheurtje volgt de natuurlijke structuur van het weefsel waardoor het beter geneest.

Wat is een knip boete?

De controle gebeurt onder andere met camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR-camera’s). Deze camera’s scannen je nummerplaat en controleren of je toelating hebt om door een knip te rijden. Als dat niet het geval is, krijg je een gasboete van € 58.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven