Hoe sluit je een mengpaneel aan op een versterker?

Hoe sluit je een mengpaneel aan op een versterker?

Een mengpaneel is natuurlijk niets zonder een bron van geluid. Tussen een passief mengpaneel moet dan ook een versterker die vervolgens linkt aan speakers. De aansluiting wordt in de meeste situaties gemaakt met een cinch-kabel, dat is een rode en witte kabel die simpel aan te sluiten is aan een versterker.

Hoe sluit je een laptop aan op een versterker?

Bij de meeste computers is de analoge uitgang een 3,5 mm jack. Wil je de pc verbinden met een DAC of versterker, dan zal je wellicht moeten investeren in een kabel met een 3,5 mm stereojack aan één zijde en twee cinch-kabels aan de andere.

Hoe sluit je boxen aan op je computer?

Sluit de kabel van de volumeregelaar aan op de overeenkomende aansluiting op de achterkant van de subwoofer. Sluit de geluidskabel met de groene stekkertjes aan op de eerste luidsprekeruitgang op de achterkant van de computer. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de groene aansluiting op de subwoofer.

Wat kun je op de line out aansluiten?

een subwoofer of tweede versterker kan aansluiten. Op de versterker zitten de ingangen voor aux, dvd, cd, radio en phono. De enige uitgang is de ‘line out’.

Hoe een mengpaneel aansluiten?

Afhankelijk van welke apparatuur je hebt kan je een simpele verbinding maken. Wij raden aan om een mengpaneel te kopen waar een USB-aansluiting opzit, zodat je het mengpaneel gemakkelijk kunt koppelen met je computer. Heb je geen USB-aansluiting op je mengpaneel? Dan moet je gaan koppelen met jack of tulp kabels.

Hoe laptop aansluiten op home cinema?

Mooiste zou zijn als je laptop over de HDMI beeld en meerkanaals geluid uit zou geven. En dan een home cinema kopen met HDMI-ingang en HDMI-uitgang. En dan een beamer met HDMI. Je verbindt dan de laptop met een HDMI kabel naar de home cinema set welke het geluid afspeelt.

Wat kun je met een AUX aansluiting in de auto?

De AUX ingang is een veel gebruikte ingang op apparaten en staat ook wel bekend als auxiliary Input, wat letterlijk vertaald naar extra ingang. De auxiliary ingang is een universele analoge ingang die op veel audioapparatuur te vinden is, bijvoorbeeld in versterkers mengpanelen en auto radio’s.

Hoe gebruik je een mengpaneel?

Het principe van een mixer Het mengpaneel is een apparaat dat meerdere geluidssignalen samenvoegt tot één (mono of stereo) geluidssignaal. Dit signaal gaat dan via de main out naar bijvoorbeeld een set speakers, indien nodig met een versterker ertussen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven