Waar moet je op letten bij aanschaf monitor?

Waar moet je op letten bij aanschaf monitor?

Wil je een monitor voor simpele taken als tekstverwerken, blogs lezen of Netflix? Dan adviseren wij een monitor met een resolutie tot en met Full HD, zodat je wel in hoge kwaliteit naar je favoriete films en series kijkt. Zit je niet te ver van het scherm af, dan adviseren wij een 24 inch beeldscherm.

Wat is een goede helderheid?

De meeste monitoren staan standaard op een zeer hoge helderheid, witwaardes van 200-250 cd/m² zijn geen uitzondering, terwijl 100 cd/m² in veel gevallen volstaat. In de praktijk hangt de gewenste helderheid van het scherm af van het omgevingslicht. Je scherm mag er nooit uitzien alsof het licht geeft.

Wat kan ik met een monitor?

Gebruik je laptop als desktop. Verbind je een laptop met een los scherm, dan is je computer eigenlijk een desktop.

 • Portretstand voor lange teksten.
 • Extra beeldruimte voor je MacBook.
 • Breder beeld voor office documenten.
 • Extra werkruimte voor grafische toepassingen.
 • Betere filmervaring.
 • Wat is beter LED of LCD monitor?

  Is de beeldkwaliteit van een LCD-televisie beter? Normale LCD-schermen kunnen nog wel eens flikkeren of bij snelle beelden vegenop het scherm vertonen. Dat komt doordat de reactietijd van CCFL-lampen niet ontzettendsnel is. LED-lampen hebben een veel betere reactietijd en daarom is het beeld eenstuk strakker.

  Welke helderheid is het beste voor je ogen?

  Een té helder scherm vermoeit je ogen sneller en maakt het lastiger om te focussen. De beste helderheid voor je monitor is rond de 300 nits. Zo is het scherm goed zichtbaar en belast je jouw ogen minder. Ook een te laag contrast veroorzaakt vermoeide ogen.

  Is nachtlicht beter voor je ogen?

  Minder fel, blauw licht in de avond is beter voor je ogen en kan je nachtrust verbeteren. Het beste is om je smartphone 2 uur voordat je gaat slapen niet meer aan te raken. Maar vind je dit lastig, dan kan je de nachtmodus op je telefoon inschakelen.

  Wat is een goed beeldscherm voor thuiswerken?

  We adviseren dan ook voor thuiswerken een qhd-resolutie van 2560×1440 beeldpunten in combinatie met de genoemde 27 inch-afmeting. Dit levert een zeer werkbare combinatie op van werkruimte en beeldscherpte, met 77 procent meer werkoppervlak dan een standaard full hd-monitor.

  Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

  Terug naar boven