Hoe ver kan een torpedo?

Hoe ver kan een torpedo?

In 1870 werden diverse tests gedaan en de torpedo’s legden gemiddeld een afstand af van ongeveer 600 meter met een snelheid van 7 knopen. De eerste succesvolle aanval met een torpedo vond plaats in de Russisch-Turkse Oorlog van 1877-1878. Rond 1880 was de snelheid van de torpedo al verhoogd naar 20 knopen.

Wie heeft de torpedo uitgevonden?

Robert Whitehead
Giovanni Luppis
Torpedo/Uitvinders

Hoe snel gaat een torpedo?

De torpedo wordt gelanceerd uit 533 mm torpedobuizen met een snelheid van circa 100 km/uur. Kort hierna start de reactiemotor om de torpedo op een kruissnelheid van circa 400 km/uur te brengen. Men zou topsnelheden tot 530 km/uur kunnen halen. Deze snelheid is mogelijk door toepassing van supercavitatie.

Hoeveel weegt een torpedo?

Technische gegevens

Indienststelling 1972 ADCAP 1989
Gewicht 1545,3 kg ADCAP: 1662,75 kg
Snelheid Officieel: meer dan 28 kn (52 km/h) Vermoedelijk: 55 kn
Bereik Officieel: meer dan 5 nm (8 km) Vermoedelijk: 32 km (bij 55 kn) ADCAP 35 km (bij 55 kn)
Diepte Officieel: meer dan 1

Hoe lang kan een onderzeeboot onder water blijven?

Onderzeeboten zijn meestal wekenlang onder water en nemen voor die tijd ruime voorraden mee. Wel een hoofdbreker is al snel de frisse lucht aan boord. Als bijvoorbeeld de stroom is uitgevallen en de onderzeeër onder water is, kunnen ze de lucht niet verversen. Maar zelfs dan is het vaak nog enkele dagen uit te houden.

Hoeveel kost een torpedo?

De marine koopt in de VS zestien nieuwe torpedo’s van 5 miljoen per stuk. Het arsenaal van de Koninklijke Marine wordt versterkt met 16 aangepaste torpedo’s. Het prijskaartje bedraagt 85 miljoen dollar, dus ruim 5 miljoen per stuk.

Is torpedo waargebeurd?

“Binnenkort komt de film Torpedo in de zalen, met grote acteurs zoals Koen De Bouw en Sven De Ridder. Het verhaal gaat over het Belgisch verzet dat vroeger uranium smokkelde van Afrika naar Amerika, voor de aanmaak van de eerste atoombommen. Een waargebeurd verhaal.

Hoe diep kan een duikboot onder water?

Voortbewogen door enkele roeiers heeft dit vaartuig daadwerkelijk een aanzienlijke afstand onder water afgelegd, op dieptes variërend tussen vier en vijf meter. Er zijn drie prototypes gebouwd en getest die tot drie uur onder water konden blijven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven