Hoe verwijs je naar een krant?

Hoe verwijs je naar een krant?

Een APA-bronvermelding voor een krantenartikel bestaat uit de auteursnaam, publicatiedatum, krantenkop, en de naam van de krant (schuingedrukt). Een bronvermelding voor een gedrukte krant bevat een paginanummer of -bereik, terwijl bronvermeldingen voor online kranten een raadpleegdatum en URL bevatten.

Hoe verwijs je APA naar meerdere auteurs?

Als een bron meerdere auteurs heeft, gebruik je het &-teken. Bij meer dan twee auteurs gebruik je ook de afkorting et al….Twee auteurs

  1. Tussen de auteurs zet je een komma. Deze plaats je direct na de laatste initiaal van de auteur.
  2. Je maakt nu gebruik van een ampersand (&).
  3. In de lopende tekst schrijf je “en”.

Wat is een bron van een krant?

Wat is een bron? Al het werk van andere mensen dat je gebruikt om je scriptie mee te schrijven, valt onder de categorie “bronnen”. Een bron kan bijvoorbeeld een artikel in de krant zijn waaruit je achtergrondinformatie haalt voor in je scriptie.

Wat is een internetartikel?

Een redactioneel artikel is een tekst met een specifiek onderwerp in een tijdschrift, nieuwsbrief, woordenboek of encyclopedie of op een website.

Hoe verwijs je naar een college?

Vermeld het college in een voetnoot.

  1. Schrijf de naam van de spreker, dan een komma gevolgd door de titel van het college tussen aanhalingstekens.
  2. Vervolgens plaats je tussen haakjes het woord “college,” gevolgd door de naam van het instituut, de plaats en eventueel de provincie en de datum.

Hoe wordt verwezen naar een eerder gemaakt verslag?

06 Hoe wordt verwezen naar een eerder gemaakt verslag? Wanneer een student in een verslag gebruik maakt van een eerder gemaakt verslag of opdracht is bronvermelding verplicht, anders is het zelfplagiaat. In de bronnenlijst is de vermelding: Student, A.

Hoe verwijzen naar bron in tekst?

Een citaat wordt altijd tussen dubbele aanhalingstekens geplaatst. Het citaat wordt gevolgd door een verwijzing tussen haakjes – achternaam auteur(s), jaartal, paginanummer(s) – of door de auteur(s) in de tekst te noemen. Let op: Een citaat wordt niet cursief geschreven.

Wat staat er allemaal in een bronvermelding?

Bronvermelding bestaat uit twee stappen:

  • Aan het eind van je verslag neem je een lijst op met de volledige vermelding van alle bronnen die je hebt gebruikt, de bronnenlijst ofwel literatuurlijst.
  • In de tekst maak je elke keer als je een bron aanhaalt een korte verwijzing naar die bron.

Wat voor bron is een nieuwsbericht?

Een journalistieke bron is de plek waar de informatie vandaan komt. Bronnen kunnen personen, organisaties of publicaties zijn. Zonder bron is er geen nieuws. Vaak wordt zelfs gezegd één bron is geen bron.

Wat betekent een Tekstdoel?

Tekstdoelen geven aan wat jij als schrijver wilt bereiken met jouw tekst. De 7 tekstdoelen zijn: informeren, instrueren, adviseren, overtuigen, activeren, emotioneren en inspireren. Een tekst heeft minimaal één tekstdoel.

Hoe herken je Tekstdoelen?

Er worden vaak vier tekstdoelen onderscheiden: amuseren, informeren, overtuigen en overhalen/activeren. Je spreekt van amuseren als een tekst de lezers wil vermaken. Als een tekst de lezers iets wil vertellen, spreek je van een informatieve tekst of van informeren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven