Wie ontwierp logo Google?

Wie ontwierp logo Google?

Geschiedenis. De eerste Google-doodle was ter ere van het Burning Man Festival in 1998. De doodle was ontworpen door Larry Page en Sergey Brin om de gebruikers van hun afwezigheid op de hoogte te stellen indien de servers zouden crashen.

Het is de lievelingskleur van de meeste mensen. Blauw is een kleur die vertrouwen wekt. Veel banken en financiële instellingen zoals, ING, Ideal en Rabobank gebruiken blauw in hun logo’s. Groen is de kleur van de natuur en daarom ook de kleur van balans, rust en groei.

Hoeveel kleuren in logo?

Doorgaans worden er twee of drie kleuren gekozen voor een huisstijl Dit is sterk en overzichtelllijk en komt de herkenbaarheid tengoede. Het is echter geen must. Er zijn voorbeelden van logo’s die sterk genoeg zijn om meerdere kleuren te dragen. Kijk bijvoorbeeld naar Google, Windows en Ebay.

Welke kleur staat voor sport?

Rood is bovendien een kleur die traditioneel wordt geassocieerd met kracht en vuur, iets wat daarmee ook goed past bij (competitieve) sport. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat vechtsporters die rood dragen gemiddeld meer wedstrijden winnen dan sporters die andere kleuren dragen.

Welke kleur staat voor succes?

Bruin is een beschermende en wijze kleur. In de magie staat bruin voor, oude mensen, bloedverwanten, huis en haard, dieren, gunsten, telepathische krachten, concentratievermogen financiële zaken, succes en bezittingen.

Blauw straalt kalmte, succes en loyaliteit uit. Deze kleur wordt het meest gebruikt in logo’s. Vooral de zakelijke dienstverlening en de overheid maken veel gebruik van deze kleur. Betrouwbaar overkomen is voor dit soort bedrijven namelijk essentieel.

Waar staat groen voor in een logo?

Groene logo’s worden vaak geassocieerd met duurzaamheid, natuur en gezondheid. De kleur groen is een hele goede keuze als je een bedrijf hebt in natuurlijke producten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven