Hoe vind ik werk in Zweden?

Hoe vind ik werk in Zweden?

Werk zoeken in Zweden gebeurt vaak via “Arbetsförmedlingen” (het arbeidsbureau). Via het internet kunt u informatie en vacatures van het arbeidsbureau bekijken. Of kijk op de website van de werving en selectiebureau BKV, die ook banen in Zweden bemiddelt.

Kan je in Zweden wonen?

EU-burgers mogen wonen en werken in Zweden zonder werkvergunning. Wie geen EU-paspoort heeft, moet een werkvergunning hebben óf in bezit zijn van een verblijfskaart of verblijfsvergunning. Ik heb een verblijfsvergunning voor Nederland. Een Nederlandse verblijfsvergunning geeft geen automatisch recht op een Zweedse.

Kan ik emigreren naar Zweden?

Een groot voordeel aan emigreren naar Zweden, is dat u geen visum hoeft aan te vragen. Zweden behoort tot de Europese Unie en is een Schengenland. U moet laten zien dat u in staat bent om in eigen levensonderhoud te voorzien. Als u dat kunt, krijgt u verblijfsrecht om langer dan drie maanden in Zweden te verblijven.

Hoe wonen mensen in Zweden?

Het is één van de minst dichtbevolkte landen van Europa, dus er is genoeg ruimte om te wonen in Zweden. 200 jaar geleden leefde ongeveer 90 procent van de Zweedse bevolking op het land, tegenwoordig woont maar liefst 85 procent van de bevolking in stedelijke gebieden.

Wat kost leven in Zweden?

Zweden en Nederland hebben een overeenkomstig prijsniveau. Sommige dingen zijn in Zweden duurder dan bij ons, zoals kleding en alcohol. Maar andere zaken zijn ook weer goedkoper, zoals benzine. Maar ook de aanschaf van een auto, onroerend goed of grond is stukken goedkoper dan bij ons.

Hoeveel mensen emigreren naar Zweden?

Er wonen ongeveer 8.300 Nederlandse emigranten in Zweden – zij die tijdelijk verblijven niet meegerekend – en er is sprake van een opwaartse trend. Sinds 2000 komen er jaarlijks zo’n duizend Nederlanders aan in hun nieuwe Scandinavische vaderland.

Hoe verhuis je naar Zweden?

Zorg ervoor dat u een nationaal paspoort heeft, als u naar Zweden emigreert. Met een Nederlandse nationale identiteitskaart (NIK) kunt u zich wel bij het Zweedse bevolkingsregister inschrijven, maar verder wordt de NIK in Zweden niet geaccepteerd als geldig legitimatiebewijs.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven