Wat is een klassieke Zweedse massage?

Wat is een klassieke Zweedse massage?

De Zweedse massage onderscheidt zich door uit te gaan van de anatomie en bloedstroomrichting. Een goede doorbloeding en hulp bij zelfherstellend vermogen zijn naast ontspanning het grootste doel. Er kan olie, crème of lotion worden gebruikt om de weerstand van de huid te verminderen.

Wat voor soort massage?

Massage soorten

  • Acupressuur massage. Traditionele Chinese geneeswijze (TCM) geënt op acupunctuur waarbij drukmassage op de meridiaanpunten beoefend wordt.
  • Anma massage.
  • Ayurvedische massage.
  • Balinese massage.
  • Bindweefselmassage.
  • Erotische massage.
  • Hot Stone massage.
  • Indiase hoofdmassage.

Wat doet een ontspanningsmassage?

Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Wat is een sportmasseur?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren. Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning.

Wat is een klassieke massage?

De klassieke massage bestaat onder andere uit ontspanningsmassage en massage die op een betere doorbloeding is gericht. Klassieke massage wordt ook gebruikt om uw lichaam en geest met elkaar in evenwicht te brengen, zodat stress en spanning verdwijnen of voorkomen worden.

Wat doet een hot stone massage?

Tijdens de massage worden er platte, warme basaltstenen gebruikt die op specifieke punten van het lichaam worden geplaatst. Deze punten reguleren de energiestromen in je lichaam en met behulp van de massage met warme stenen wordt de balans tussen lichaam en geest weer hersteld.

Wat is een relax massage?

Wat is een relaxmassage? Bij een relaxmassage of anti-stress massage wordt ongeveer dezelfde techniek gebruikt als bij een rugmassage, alleen is de massage gericht op het volledige lichaam. Met een relaxmassage wordt u volledig ontspannen van kop tot teen.

Wat doet een massage met je lichaam?

Het vermindert stress en verhoogt het geluksgevoel door de aanmaak van endorfines (geluksstofje wat in de hersenen wordt aangemaakt). Regelmatige massages verhogen je immuunsysteem omdat het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt. De doorbloeding wordt geactiveerd en de spieren worden soepeler.

Wat doet een hoofdmassage met je?

Een hoofd- of hoofdhuidmassage is niet alleen heerlijk ontspannend, maar stimuleert tegelijkertijd de haargroei. De aanrakingen stimuleren de bloedsomloop, waardoor een verbeterde zuurstoftoevoer naar de follikels zorgt voor een mooie, glanzende en gezonde bos haar.

Doet sportmassage pijn?

Door de massage af te stemmen op de specifieke wens van de cliënt, wordt een sportmassage niet pijnlijk. De cliënt geeft aan bij welke intensiteit hij of zij zich prettig voelt. Binnen dit kader zal de sportmasseur zijn werk doen.

Wat is een klassieke ontspanningsmassage?

Wat is een goede massage?

Wanneer je denkt aan het woord ‘massage’, dan is de Zweedse massage de massagesoort die daar het dichtste bij in de buurt komt. De Zweedse massage is een klassieker onder de westerse massagetechnieken en is ontwikkeld om de bloedsomloop te verbeteren, de spieren te kalmeren en het lichaam volledig te laten ontspannen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven