Hoe wordt asfalt aangelegd?

Hoe wordt asfalt aangelegd?

Asfalt wordt geproduceerd in een asfaltcentrale door minerale aggregaten (zand, grind en steenslag) en optioneel oud asfaltgranulaat te mengen met bitumen en vulstoffen. Om de verwerkbaarheid en de hechtingseigenschappen van het bitumen te verhogen wordt het verwarmd toegevoegd in de menger.

Hoe wordt een weg aangelegd?

Het is een mengsel van grind, zand en een zeer fijne vulstof dat met een kleefstof aan elkaar wordt geplakt. Die kleefstof heet bitumen en lijkt een beetje op teer. Het wordt gemaakt uit ruwe olie. Het mengsel wordt verhit en gemengd zodat er asfalt ontstaat.

Hoe wordt een weg geasfalteerd?

De asfalt-spreidmachine kan in één keer een laag van drie meter breed leggen, maar ook een laag van zes meter breed. Steeds komen er nieuwe vrachtwagens met heet asfalt aanrijden. Dit gaat net zolang door,tot een flink stuk weg is geasfalteerd.

Welk land heeft asfalt uitgevonden?

John McAdam
Edgar Purnell Hooley
Tarmac/Uitvinders

Hoe ontstaat een teerput?

Een natuurlijke teerput is een gebied waar aardolie naar de oppervlakte sijpelt. Door verdamping van de vluchtige componenten blijft een stroperig taaie asfaltsubstantie over. Dit fenomeen komt maar op enkele plaatsen op aarde voor. Een voorbeeld hiervan zijn de La Brea-teerputten in de stad Los Angeles.

Wat is KWS asfalt?

Het primaire proces van KWS bestaat uit het produceren, transporteren en verwerken van asfalt. Voor dit asfaltproces ontwikkelden we diverse tools die dit proces ondersteunen en zorgdragen voor hogere kwaliteit. Voorbeelden van deze tools zijn Pavelink, BLIS en AWIS.

Waar komt het woord asfalt vandaan?

vinden we het eerste beschreven gebruik van asfalt als wegdek in Babylon. Ook de Grieken waren bekend met asfalt. Het woord is dan ook afkomstig van het Griekse ασφαλης, dat “zeker” betekent. Ook de Romeinen gebruikten het als afdichtmateriaal, zowel voor hun baden en waterreservoirs als voor hun aquaducten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven