Hoelang duurt de opleiding van de landmacht?

Hoelang duurt de opleiding van de landmacht?

Studieduur: de studie duurt afhankelijk van jouw opleiding 4 of 5 jaar. Verhouding theorie-praktijk: circa 75-25. Bivak/militaire oefening/zeereis: 4-6 maal, tijdens je studie kun je niet uitgezonden worden, daarna wel.

Welke opleiding moet je doen voor het leger?

Voor iedereen die als militair bij Defensie gaat werken zijn 2 opleidingen verplicht: de Algemene Militaire Opleiding (AMO) en de Functie Opleiding (FO). Militairen krijgen hun opleiding bij het krijgsmachtdeel waar ze gaan werken. Officieren volgen hun opleiding aan de Defensieacademie.

Hoe heet een militair in opleiding?

Tijdens de opleiding wordt een soldaat rekruut of “cursist” genoemd. Een soldaat kan bevorderd worden tot korporaal.

Waar is de algemene militaire opleiding?

Soldaten en korporaals voor de Landmacht volgen de Algemene Militaire Opleiding bij School Noord in Assen, School Zuid in Oirschot of School Luchtmobiel in Arnhem. Daarna volgen ze een Functie Opleiding op een locatie elders in Nederland.

Hoe lang duurt de Amol?

Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel (AMOL) Na indiensttreding ga je naar de School Luchtmobiel in Schaarsbergen waar je de Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel gaat volgen. De opleiding duurt 23 weken.

Welke opleiding heb je nodig voor marine?

Om marinier te worden, moet iedereen de Elementaire Militaire Vorming Mariniers (EMV Marns) doorlopen op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Hier leer je de militaire basisvaardigheden en denken en werken als een marinier.

Welke functies zijn er in het leger?

We hebben namelijk honderden verschillende functies in uiteenlopende vakgebieden. Behalve in gevechtsfuncties kun je bijvoorbeeld ook aan de slag in de techniek of de bouw, in de communicatie of gezondheidszorg, of op logistiek of administratief gebied.

Hoe zwaar is de algemene militaire opleiding?

Iedereen begint met de AMO. Deze duurt vier maanden. In deze periode maak je uitgebreid kennis met hoe het is om te werken voor de landmacht, en leer je wennen aan grote veranderingen in je dagelijks leven.

Wat kan ik doen bij de landmacht?

Ontdek wat Defensie te bieden heeft

  1. Bewaken, beveiligen en politietaken. Ontdek meer.
  2. Bouwen, repareren en onderhouden. Ontdek meer.
  3. Computers, netwerken en ICT. Ontdek meer.
  4. Gevechtsfuncties. Ontdek meer.
  5. Inlichtingen en veiligheid. Ontdek meer.
  6. Techniek en materieel.
  7. Transport en logistiek.
  8. Verzorging, gezondheid en geneeskunde.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven