Inhoudsopgave
Hoeveel past er in een buret?
Het volume dat van de reagens nodig is wordt afgemeten met een buret. De meest voorkomende buretten hebben een inhoud van ongeveer 50 mL. Met een getraind oog kan een buret op 0,02 mL nauwkeurig afgelezen worden.
Hoe moet je een buret aflezen?
Het aflezen van de buret gebeurd op 0,05 ml nauwkeurig. Om de buret juist af te lezen moet precies op de hoogte van de vloeistof worden afgelezen. De onderkant van het vloeistofpeil is de te meten waarde.
Welke soorten Titraties zijn er?
Soorten titraties
- Neerslagtitraties. Mercurimetrie, titraties waarbij verbindingen van kwik een rol spelen.
- Complexeometrie of chelatometrie, titraties waarbij complexvorming een rol speelt.
- Redoxtitraties, titraties waarbij redoxreacties een rol spelen.
- Zuur-basetitraties, titraties van zuren en basen.
Hoe bereken je het Equivalentiepunt?
Door middel van het berekenen van het verschil in pH stijging, en vervolgens de verschillen tussen de stijgingen rond het omslagpunt (waarbij de pH waarde in hoger tempo stijgt dan eerder) is zo het equivalentiepunt te bepalen.
Wat zit er in een buret?
Een buret is een glazen buis met een kraantje aan de onderkant en een schaalverdeling op de zijkant, waaraan men kan zien hoeveel vloeistof erin zit. Hiermee kan men nauwkeurig bepaalde hoeveelheden vloeistoffen aftappen, zoals gebeurt bij titraties.
Wat doe je met een buret?
(-ten), een glazen buis met een nauwkeurige maatverdeling en voorzien van een kraan. De buret wordt gebruikt bij het >titreren en dient om de hoeveelheid vloeistof van bekende samenstelling af te meten die aan een te onderzoeken stof moet worden toegevoegd om een bepaalde reactie (kleuromslag) te verkrijgen.
Welke indicator Titreren?
Titreer je een sterke base met een sterk zuur dan is elke indicator geschikt zolang deze maar van kleur verandert van pH 5 tot pH 9. Titreer je een zwak zuur met sterke base dan is de eindoplossing zwak basisch, je gebruikt dan een indicator die in zwak basisch milieu van kleur verandert: fenolftaleïne.
Wat houdt Titreren in?
Titratie is een analytische techniek om te bepalen hoeveel van een stof aanwezig is in een watermonster. Om dit te bepalen wordt er een andere stof aan het monster toegevoegd en wordt er gekeken hoeveel er van deze stof nodig is om een reactie te verkrijgen.