Hoeveel space shuttles zijn er?

Hoeveel space shuttles zijn er?

NASA heeft in totaal vijf ruimtewaardige spaceshuttles laten bouwen: Atlantis, Challenger, Columbia, Discovery en Endeavour. Daarnaast liet NASA ook drie niet-ruimtewaardige spaceshuttles bouwen: Enterprise, Explorer en Pathfinder.

Wat is de naam van de eerste Space shuttle die werd gelanceerd?

Juni 1974: NASA begint de bouw van de eerste spaceshuttle, het testtoestel Enterprise. In 1977 enkele keren gebruikt om de landing te oefenen, ging nooit de ruimte in. April 1981: Eerste spaceshuttlevlucht ooit. Columbia gelanceerd met twee bemanningsleden.

Hoe heette de spaceshuttle waarmee Wubbo Ockels de ruimte in ging?

In 1985 werd hij met zijn team vanaf het Kennedy Space Center in Florida met de spaceshuttle Challenger in de ruimte gebracht. Tijdens zijn ruimtevlucht deed Wubbo zeven dagen ruimteonderzoek. Zijn reis door de ruimte maakte veel indruk op Wubbo Ockels. Hij besefte zich dat we beter voor onze aarde moeten zorgen.

Hoe werkt de Space Shuttle?

De Space Shuttle stijgt op en de twee zijraketten geven voldoende brandstof om aan de zwaartekracht te ontsnappen. De “orbiter”, het deel dat op een vliegtuig lijkt verbruikt geen brandstof, want het gebruikt brandstof van de grote oranje brandstoftank omdat hij zelf veel brandstof nodig heeft voor in de ruimte.

Hoe vaak is Wubbo Ockels in de ruimte geweest?

Andre Kuipers vertrekt, als alles goed gaat, op 21 december 2011 voor een half jaar naar het internationale ruimtestation ISS. Voor hem is het de tweede keer dat hij de ruimte in gaat. In 1985 maakte Wubbo Ockels zijn enige ruimtevlucht.

Wat deed Wubbo Ockels in de ruimte?

Van 31 oktober tot en met 6 november 1986 maakte hij uiteindelijk zijn ruimtevlucht met de Spaceshuttle Challenger. Tijdens de vlucht was de Nederlander onder meer verantwoordelijk voor de wetenschappelijke experimenten. Ockels werd zo de eerste persoon met de Nederlandse nationaliteit die een ruimtereis maakte.

Wat is een shuttle vlucht?

Een Space Shuttle is een type raket uit de Verenigde Staten. Die is inmiddels gepensioneerd en was in die tijd de enige raket die mensen kon vervoeren. De meeste niet-Amerikaanse astronauten hebben wel eens een spaceshuttle-vlucht meegemaakt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven