Hoeveel Virtual Assistants zijn er in Nederland?

Hoeveel Virtual Assistants zijn er in Nederland?

Over het aantal virtual assistants in Nederland zijn geen cijfers bekend. In de besloten Facebookgroep VA Lab voor virtual assistants zijn enkele honderden mensen actief. Er zijn er echter nog veel meer die niet aangesloten zijn bij dit netwerk.

Wat is een Virtual Assistant?

Als Virtual Assistant ben je letterlijk een assistant op afstand en zorg je ervoor dat vooral ondernemers alle zorgen uit handen worden genomen. Dit doe je door agenda- emailbeheer, social media activiteiten, planning controleren, en alles wat er verder nog van je wordt gevraagd.

Wat kost een personal assistant?

Het uurloon van een personal assistant ligt gemiddeld rond 25 euro. Dit is een bedrag wat exclusief BTW is. Een Personal assistant kan je op flex-basis in dienst hebben maar je kan natuurlijk ook iemand inhuren via een uitzendorganisatie.

Hoeveel verdiend een virtual assistant?

Virtual assistant salaris De gemiddelde uurprijs van een virtual assistant is 45 euro per uur. Een virtual assistant verdient tussen de 1.600 en 5.000 euro per maand (bron: Nationale Beroepengids). Het gemiddelde bruto maandsalaris van een virtueel assistent ligt tussen de 1.600 en 3.300 euro.

Wat doet een virtual assistant?

Hij of zij zorgt ervoor dat klanten op de juiste manier worden geholpen, waardoor zij sneller (opnieuw) een aankoop doen. Bovendien denkt een virtual assistant met je mee, geeft nieuwe inzichten en laat een frisse wind door je bedrijf waaien. Daardoor ontstaan weer nieuwe kansen om het bedrijf te laten groeien.

Hoe word je een virtual assistant?

Om aan de slag te gaan als virtueel assistent heb je officieel geen opleiding nodig. Afhankelijk van welke diensten je als VA wilt aanbieden, kan je ervoor kiezen om alsnog een opleiding of cursus te gaan volgen. Een populaire opleiding voor virtueel assistent is de opleiding van Schoevers.

Wat is een goede personal assistant?

(om maar wat voorbeelden te noemen) Een goede Personal Assistant word je niet door alleen maar een opleiding te volgen. Je hebt een sterk karakter nodig, de wil om dingen te bereiken, veel algemene kennis en ontwikkeling, hebt oog voor detail en moet een brede rug hebben.

Wat is het salaris van een personal assistant?

Momenteel is dit een salaris van minimaal 3.284 euro bruto tot maximaal 4.299 euro per maand. Het salaris van een PA in de ouderengeneeskunde is conform fwg 65 van de cao, dit houdt in dat je een salaris van minimaal 3.707 euro tot maximaal 5.585 euro bruto per maand kan verwachten.

Wat heeft een virtual assistant nodig?

Als virtual assistant werk je volledig online, wat in essentie betekent dat je enkel een laptop nodig hebt, deze kan openen waar je ook bent en ter plekke je werk kan doen. Als je je laptop meeneemt kan je ook werken vanuit een fijn café, de bibliotheek of vanuit de voetbalkantine terwijl je kind voetballes heeft.

Wat verdient een Virtual Assistant?

Waarom Virtual Assistant worden?

Je eigen Virtual Assistant levert je per direct de volgende voordelen op: Je hebt meer tijd voor taken die direct bijdragen aan de groei van je bedrijf. Je besteedt nauwelijks meer tijd aan taken waar je geen energie van krijgt. Door jou uitbestede taken worden professioneel uitgevoerd door vakspecialisten.

Waarom virtual assistant worden?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven