Waaruit bestaat de natuurlijke grens met Spanje?

Waaruit bestaat de natuurlijke grens met Spanje?

De Pyreneeën (Frans: Pyrénées, Spaans: Pirineos, Catalaans: Pirineus, Baskisch: Pirinioak) zijn een gebergte in Zuidwest-Europa en vormen sinds 1659 de natuurlijke grens van Spanje en Frankrijk.

Waar liggen de Pyreneeën in Frankrijk?

De Pyreneeën zijn een gebergte dat ligt tussen de grens van Frankrijk en Spanje. Het gebergte strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 430 kilometer. Het ligt tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee.

Welke bergen liggen in Zuid Frankrijk?

Hieronder de mooiste berggebieden van het land en leuke tips voor een vakantie in de bergen in Frankrijk!

  1. De Alpen. De bekendste bergen van Frankrijk zijn natuurlijk de Alpen, het hoogste gebergte van West-Europa.
  2. De Vogezen.
  3. De Pyreneeën.
  4. De Jura.
  5. Het Centraal Massief.
  6. Franse Ardennen.

Wat vormt de grens tussen Frankrijk en Spanje?

Na de Alpen zijn de Pyreneeën het bekendste gebergte van West-Europa. En ze liggen op de grens van Spanje en Frankrijk. Het gebergte strekt zich uit tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, en is ongeveer 430 kilometer lang en 60 tot 130 kilometer breed.

Waar liggen de Franse Alpen?

De Franse Alpen zijn gelegen in de regio’s Rhône-Alpes en Provençe-Alpes-Côte-d’Azur, ongeveer tussen het meer van Genève bij de grens met Zwitserland en de badplaats Menton aan de Côte d’Azur. De Rhônevlakte wordt gezien als de westelijke grens van de Alpen.

Waar beginnen de bergen in Frankrijk?

De Franse Alpen lopen vanaf de Jura tot aan de Middellandse Zee waar de bergen in zee verdwijnen. In het Noorden liggen grote meren zoals het Meer van Annecy en het Meer van Genève. Dit zijn zeer geliefde vakantiebestemmingen en het kan daar heel druk zijn.

Welke bergen liggen in Frankrijk?

Zoals de meesten al weten beschikt Frankrijk over de welbekende Mont Blanc. Er zijn 5 bergebieden in Frankrijk die veel aandacht krijgen en dat zijn Jura, de Alpen, de Vogezen, Massif Central (Centraal Massief) en de Pyreneeën.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven