Is California groter dan Nederland?

Is California groter dan Nederland?

423.970 km²
Californië/Oppervlakte

De oppervlakte van de staat Californië bedraagt 423.970 km². Hiermee is Californië iets groter dan Duitsland of Japan en iets kleiner dan Frankrijk of Zweden. Californië is de op twee na grootste staat van de VS, na Alaska en Texas.

Hoe vaak past Nederland in California?

California is een staat aan de westkust van de Verenigde Staten. California vormt de bevolkingsrijkste staat van het land, met 39.368.000 inwoners (2020). De staat heeft een oppervlakte van meer dan 420.000 km² en is meer dan 10 keer zo groot als Nederland.

Is Los Angeles groter dan Nederland?

1.302 km²
Los Angeles/Oppervlakte

Wat is de hoofdstad van California?

Sacramento
Californië/Hoofdstad
De hoofdstad is Sacramento.De grootste steden zijn Los Angeles (4 miljoen inwoners), San Francisco, San Diego en San José. Neder-Californië is het Mexicaanse schiereiland dat aan Californië vast zit. Het symbool van de staat is de beer, die ook op de vlag staat afgebeeld.

Hoe komt Californië aan zijn naam?

De naam Californië komt voor het eerst voor in de geschriften van een Spaanse schrijver, Garci Rodríguez de Montalvo, die de naam gebruikte voor een fictief eiland ten westen van Noord-Amerika. De eerste Spaanse ontdekkingsreiziger die feitelijk het huidige Californië bereikte was Juan Rodríguez Cabrillo.

Hoeveel keer is de VS groter dan Nederland?

De Verenigde Staten van Amerika is een federale republiek van Noord-Amerika. Het land bestaat uit 50 staten waarvan 49 op het vaste land en een in de Stille Oceaan. De totale oppervlakte is 9.809.155 km2. Dit betekent dat het 228x zo groot is als Nederland en na Rusland en Canada het derde grootste land ter wereld is.

Hoe vaak past Nederland in Belgie?

België vs. Nederland is gelukkig maar 1.3 keer zo groot (41.526 km²). Maar met hun 17 miljoen inwoners en een bevolkingsdichtheid van 449 inwoners per km² leven ze wel redelijk dicht op elkaar.

Wat maakt Los Angeles anders dan andere grote Amerikaanse steden?

Veel van de bezienswaardigheden van de stad, zoals het Getty Center, Hollywood Boulevard, TCL Chinese Theatre en de Walt Disney Concert Hall, hebben te maken met de entertainmentsector. Daarnaast staat Los Angeles sterk als productiecentrum van onder andere luchtvaarttechnologie.

Hoe vaak past Los Angeles in Nederland?

Amerika, 9.629.091 km2 Ruim 250 keer. Zo vaak past Nederland in Amerika! De 5 grootste steden van Amerika: New York, Los Angeles, Chicago, Houston en Philadelphia.

Hoe duur is een vakantie naar Los Angeles?

Als je redelijk op tijd op zoek gaat naar een retourticket vanuit Nederland naar Los Angeles, dan ben je ongeveer tussen € 500,- en € 700,- kwijt per persoon.

Hoe heet de hoofdstad van de Amerikaanse staat Iowa?

Iowa is een staat van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor de “Hawkeye State”, zoals de bijnaam luidt, is IA. De hoofdstad van de staat is Des Moines, dat grofweg in het midden van de staat ligt….Iowa (staat)

Staat van de Verenigde Staten
(Details)
Inwoners 3.062.309 (21,2 inw./km²)
Hoofdstad Des Moines
Politiek

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven