Is het gevaarlijk als je telefoon in bad valt?

Is het gevaarlijk als je telefoon in bad valt?

Je kunt prima met je smartphone of je tablet in bad zitten, maar alleen als die niet aan de lader hangt. “Als een telefoon in het water valt zonder dat-ie aan de oplader ligt, is er niets aan de hand. Het is pas gevaarlijk als je apparaat aan een oplader hangt die is verbonden met het lichtnet in je woning.

Wat doe je met een gsm die in het water is gevallen?

Telefoon in het water laten vallen? Dit kun je doen!

  • Haal je telefoon direct uit het water.
  • Zet je toestel uit.
  • Verwijder je hoesje, case of cover.
  • Haal je simkaart uit je telefoon.
  • Dep je telefoon droog met absorberend papier of een schone theedoek.
  • Heb je een telefoon waar je de batterij zelf uit kunt halen?

Is vocht slecht voor je telefoon?

Waterschade is alle schade veroorzaakt door vloeistoffen of waterdamp in jouw toestel. Waterschade is de ergste schade die een telefoon kan oplopen.

Kan een telefoon tegen regen?

Een smartphone moet tegen een stootje kunnen, en het liefst ook tegen een spat water. Het toestel kan nat worden door de regen, een omgestoten glas water of in het toilet vallen. Dat varieert van spat- of waterbestendigheid tot de claim dat de telefoon urenlang op een diepte van enkele meters onder water kan overleven.

Wat moet je doen als iemand onder stroom staat?

Bel of laat 112 bellen. Zorg voor je eigen veiligheid en haal zo snel mogelijk de stroom eraf. Trek de stekker uit het stopcontact of schakel de stroom uit in de meterkast (draai de stop eruit of zet de schakelaar om). Zodra het slachtoffer niet meer onder stroom staat, kun je eerste hulp verlenen.

Hoelang moet je een mobiel in de rijst leggen als hij in het water is gevallen?

De buitenkant is vaak nog wel af te drogen, maar binnenin kom je niet zomaar.” Rijst is volgens Van de Zwaag het beste huishoudelijke middel. “Dat plakt minder. Het beste is om je telefoon twee tot drie dagen in een bak met rijst te laten liggen.”

Wat moet je doen als er water in je speaker zit?

Haal zoveel mogelijk water uit de telefoon door hem te kantelen, schudden, blazen en gebruik een stofzuiger om alles uit de telefoon te zuigen. Warm het toestel op (maar niet te veel). Om het water sneller op te laten drogen, kan je het toestel iets opwarmen, maar niet te veel.

Kan mijn telefoon tegen water?

Heeft je telefoon een IP67-gradatie, dan is deze volledig stofdicht en waterdicht tot 1 meter diepte. Dieper dan 1 meter zal je telefoon ook niet meteen stuk zijn, maar dan is de druk van het water zodanig dat deze onderdelen in de telefoon kan beschadigen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven