Welke accuboormachine moet ik kiezen?

Welke accuboormachine moet ik kiezen?

De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in Ampere-uur, oftewel Ah. Hoe meer Ah, hoe langer je met een acculading kan doen. Voor kortstondig gebruik is een accu van 1 of 2 Ah geschikt. Wil jij langdurig gebruik maken van de boormachine dan is een accu vanaf 3 Ah geschikt.

Wat is belangrijker Volt of AH?

Hoe hoger de spanning (Volt), hoe minder stroom (Ampère) je daarvoor nodig hebt. Een accuboormachine van 18 Volt en 3,0 Ah zal minder stroom verbruiken dan een 14,4 Volt en 3,0 Ah accuboormachine. Een apparaat met een hogere voltage heeft namelijk langer tijd en meer stroom nodig voor het opladen van de accu.

Wat is het verschil tussen 3.0 Ah en 5.0 Ah accu?

Hoe hoger het aantal Volt, des te krachtiger de machine. Het benodigde voltage hangt af van de werkzaamheden. Ah (Ampere uur) – De capaciteit van de accu wordt weergegeven in Ampere uur of Ah. Dit betekent, hoe meer Ah een accu heeft, des te langer kan er doorgewerkt worden met de machine.

Welk merk boormachine is het beste?

Binnen de categorie zware accuboormachines is een boormachine van Parkside de Beste uit de Test. Deze boormachine is ook erg gunstig geprijsd en daarmee tegelijk ook de Beste Koop. Een goed maar wel iets prijziger alternatief is een boormachine van DeWalt.

Hoe schroefboormachine kiezen?

Hoe hoger de spanning, hoe meer kracht de accu kan leveren aan de machine. Een accuboormachine met een spanning van 18 volt zal doorgaans krachtiger zijn dan een accuboormachine met een spanning van slechts 9.6 volt. Let wel op; spanning zegt niet alles, kijk voornamelijk goed naar de andere indicatoren.

Is meer volt beter?

Kort gezegd: hoe hoger het voltage, hoe meer kracht de accu kan leveren zonder dat de machine overbelast raakt. Om te kunnen boren in harde materialen heb je een hoog voltage nodig. Zeker als je bijvoorbeeld in steen of hard hout gaat boren! Een krachtige boormachine is echter niet altijd beter.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven