Is het leven op Tenerife duur?

Is het leven op Tenerife duur?

Is Tenerife een duur eiland? In de toeristische gebieden op Tenerife ligt het prijsniveau ongeveer gelijk aan die in Nederland. In de dorpen waar vooral de lokale bevolking komt ligt het prijsniveau lager. Tenerife heeft binnen de Europese Unie een uitzonderingspositie wat betreft accijnzen en belasting.

Wat is er goedkoop in Tenerife?

Vanwege de aanzienlijk lagere accijns op alcohol en tabak zijn sigaretten en sterke alcoholische dranken op Tenerife een stuk goedkoper dan in Nederland. Zo betaal je voor een literfles Havana Club of Bacardi gemiddeld iets meer dan de helft van wat je er in Nederland voor betaalt.

Hoeveel budget mee op vakantie?

Gemiddeld vakantiebudget: tussen de 850 en 2500 euro Op wegwijs.nl schrijven ze dat Nederlanders gemiddeld 850,- euro uitgeven als ze elders vakantie gaan vieren. En volgens het Nibud denkt men gemiddeld 2.492 euro uit te geven aan vakantie.

Wat kost een pakje sigaretten in Tenerife?

Een pakje Marlboro kost op Tenerife slechts € 2,- (winkel) tot € 2,30 (automaat), goedkope merken zoals Coronas en Kruger trek je al voor 1 euro en 10 centen uit de sigarettenautomaat. Wie echter goed zijn best doet kan bij ons onbekende sigaretten zoals bijvoorbeeld Palace vinden voor rond de 8 euro per slof.

Wat kost een reis naar Tenerife?

De andere dagelijkse kosten die u moet betalen wanneer u naar reist Tenerife zijn:

Type
Eten, vers fruit en maaltijden in restaurants in Tenerife
Budget reizen 23 EUR /59 EUR /141 EUR dag /Weekend /week
Mid-range 37 EUR /94 EUR /225 EUR dag /Weekend /week
Luxe reizen 82 EUR /205 EUR /492 EUR dag /Weekend /week

Wat kost een taxi op Tenerife?

Tarieven taxi Tenerife. Dagtarief op een doordeweekse dag (ook op zaterdag) tussen 06u00 en 22u00: startprijs is 3,15€, daarna 1,10€ per kilometer. Op zon- en feestdagen is de startprijs 3,45€ en vervolgens 1,26€ per kilometer.

Wat kost een biertje in Tenerife?

Bijvoorbeeld, in Tenerife moet u betalen voor: Fles of karton van melk (1 liter): 0.86 EUR. Populaire gele kaas (1 kg): 8.30 EUR. Een fles bier van een bekend merk: 1.50 EUR.

Waarmee betalen ze in Tenerife?

Het wettig betaalmiddel op Tenerife is de euro. Als je uit een land van buiten de eurozone komt, kun je na overlegging van je paspoort geld wisselen bij de vele wisselkantoren in de toeristische gebieden, waar de commissies meestal iets lager zijn.

Hoeveel budget per dag vakantie?

Dat hangt er van af hoeveel luxe je wilt. Er zijn mensen die per dag maar 15 euro uitgeven, maar veel reizigers betalen 30 tot 70 euro per dag. Veel reizigers sparen dan ook een tijd geld voor hun reis.

Hoeveel geld mee op vakantie Spanje?

Binnen- en buitenlandse betaalmiddelen mogen vanuit een niet-EU-land vrij worden ingevoerd en uitgevoerd tot het equivalent van 10.000 euro (inclusief cheques en bankwissels). Bedragen boven het equivalent van 10.000 euro moeten worden aangegeven bij de douane in Spanje.

Hoe duur is een pakje sigaretten in Spanje?

De prijzen zijn lager geworden. Lucky Strike Gold Sun en Silver Bay kosten nu 4,35 euro per pakje. Lonsdale (16 sigaretten) kosten vanaf nu 2,90 euro; Churchill (16) kost nu 3,30 euro,; Flandria (shag) kost nu 5,20 euro en Hampton’s Pipe Green (pijptabak) kost nu 2,30 euro.

Wat kost een pakje sigaretten in Spanje?

Van de typische vakantielanden in Zuid-Europa is Italië het duurst. Daar kost een pakje sigaretten 5,30 euro. In Spanje en Portugal betaal je 5 euro. Griekenland is iets goedkoper met zo’n 4,50 euro voor een pakje sigaretten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven