Welke landen zijn rode zone voor Belgie?

Welke landen zijn rode zone voor Belgie?

Je vindt hier meer informatie over de kleurcodes per land of per regio. Informatie over de regels die van toepassing zijn voor reizen van en naar België lees je hier….Voor de landen van de EU en de Schengenzone:

Land/regio Oranje Rood
Finland Åland South Finland, West Finland, Nort and East Finland, Helsinki-Uusimaa

Is heel Spanje code oranje?

Actuele info Spanje, de Balearen en de Canarische Eilanden Het reisadvies voor Spanje, inclusief de Balearen (o.a. Mallorca en Ibiza) krijgt vanuit de Nederlandse overheid een reisadvies met kleurcode geel. Op de Canarische Eilanden (m.u.v. La Palma) is kleurcode groen van toepassing.

Welke landen zijn Coronavrij?

Veilige landen en gebieden met een laag COVID-19-risico buiten de Europese Unie/Schengen zijn:

  • Australië
  • Bahrein (vanaf 15 oktober)
  • Canada.
  • Chili.
  • China, vasteland (voor China geldt het EU-inreisverbod tot China ook weer Europese reizigers toelaat)
  • Faeröer eilanden.
  • Groenland.
  • Hongkong SAR.

Welk land is code groen?

Kleurcode groen Hongkong SAR. Italië (dit land heeft ook gele gebieden) Macau SAR.

Is Nederland geel of oranje?

Nederland schaft de oranje reisadviezen af: de kleurcodes van Europa veranderen vandaag naar geel en groen. Alleen in het geval van een nieuwe virusvariant kan Nederland een EU-land opnieuw op oranje zetten.

Welke delen van Nederland zijn code rood?

Ook Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel zijn vandaag donkerrood geworden. Zeeland, Limburg, Drenthe, Friesland en Flevoland blijven op rood staan. Dat komt door het hoge aantal besmettingen.

Waarom Spanje nog op oranje?

Aanleiding voor het besluit is een wijziging in het reisadvies voor de Spaanse eilanden, meldt TUI. Het advies zou vrijdag van geel naar oranje gaan vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen op sommige eilanden. Bij code oranje worden toeristische reizen dringend afgeraden.

Welke delen van Spanje zijn code oranje?

De kleurcode van het eiland La Palma is oranje. Op het Spaanse Canarische eiland La Palma is op zondag 19 september 2021 de vulkaan Cumbre Vieja uitgebarsten. Duizenden mensen zijn geëvacueerd. Vermijd La Palma en volg de instructies van de lokale autoriteiten.

Welk land heeft het meeste Corona?

Bovenaan staan, naast Nederland, de landen met de meeste meldingen afgelopen week per 100 duizend inwoners. In onderstaande tabel vindt u het totaal aantal gemelde besmettingen en de cijfers van afgelopen week. De ‘Trend’ laat zien of het aantal meldingen hoger of lager is dan vorige week.3 dagen geleden

Welke landen gaan op geel?

Dat betekent dat er voor deze landen bij terugkomst in Nederland vanaf zondag opnieuw een coronabewijs nodig is. Op de kaart van het ministerie van Buitenlandse Zaken krijgen nu ook Italië, de Noord-Egeïsche eilanden in Griekenland, Estland, IJsland, San Marino en Vaticaanstad een gele kleur.

Wat betekent kleurcode oranje?

Oranje: alleen noodzakelijke reizen Bereid u zich dan zeer goed voor. Als een land of gebied oranje is kan dat 3 dingen betekenen: Er zijn ernstige veiligheidsrisico’s. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de politieke situatie, terrorismedreiging, criminaliteit of natuurgeweld.

Is Nederland rood of oranje?

In september was het hele land rood, sinds vorige week werd het hele land oranje. Er waren zelfs vooruitzichten dat de eerste provincies groen konden worden, de laagste waarschuwingskleur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven