Is kokos shampoo goed voor je haar?

Is kokos shampoo goed voor je haar?

Dit geweldige tropische ingrediënt komt het meest voor in shampoos en body producten, maar kan ook wonderen verrichten voor het haar. Het is rijk aan Omega-3, waarmee Kokos Olie het haar diep hydrateert en conditioneert van haarwortel tot de punten.

Is Coconut Oil goed voor je haar?

Kokosolie is vooral voor droog en gekruld haar heel effectief. Deze olie is heel voedzaam en superhydraterend. Het is een soort moisturizer voor je haar en zorgt voor extra glans en zit vol natuurlijke vetzuren, proteïnes en vitamines. Allemaal bevorderend voor het vochtgehalte!

Hoe moet je kokosolie gebruiken in je haar?

Kokosolie maakt je haar zijdezacht en glanzend en kan als conditioner worden gebruikt. Laat ongeveer 2 theelepels kokosolie smelten in je hand en masseer de olie na het wassen in het haar. Je kunt het na korte tijd weer uitspoelen.

Wat doet kokosmelk voor je haar?

Kokosmelk laat je haar groeien Net als castorolie, een al even efficiënte natuurlijke concurrent, bevordert kokosmelk de haargroei. Kokosmelk bevat magnesium, een oligo-element dat je meestal terugvindt in kuren die het haar versterken, haaruitval tegengaan en haargroei bevorderen.

Wat is de beste kokosolie voor je haar?

Also good to know: de ene kokosolie is de andere niet, kies voor onbewerkte variant. Deze bevat vaak meer antioxidanten, waardoor het effectiever en beter voor je haar en hoofdhuid is. Scan het label op: pure, extra virgin raw coconut oil, dan heb je vaak met een natuurlijke versie te maken.

Wat doe je met kokosolie?

Kokosolie is zeer geschikt om in te bakken, braden en frituren. Kokosolie blijft namelijk stabiel door het hoge gehalte aan verzadigd vet. Daarnaast kun je kokosolie ook gebruiken als vervanger voor (room)boter in diverse (zoete) gerechten of bijvoorbeeld voor het maken van (chocolade) glazuur.

Kan je kokosolie eten?

Kokosolie of kokosvet bevat erg veel verzadigd vet, meer dan zonnebloemolie of olijfolie. Verzadigd vet verhoogt je ‘slechte’ LDL-cholesterol, en dit vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Een beetje kokosvet kan geen kwaad, maar je kunt er beter niet te veel van eten.

Hoe snel groeit je haar weer aan?

HOE SNEL GROEIT HAAR? Hoe snel je haar groeit, verschilt per persoon. Maar gemiddeld groeit elk afzonderlijk haartje zo’n 0.35 millimeter per dag. Dit staat gelijk aan ongeveer 1 centimeter per maand: best een goede prestatie!

Is olijfolie gezond voor je haar?

Het gebruik van olijfolie in je haar heeft 3 belangrijke voordelen. Olijfolie is perfect wanneer je droog of poreus haar hebt. Het verzorgt grof en beschadigd haar en maakt je haarstrengen weer soepel, zacht en glanzend. Olijfolie kun je ook perfect gebruiken als pre-shampoo.

Waar moet je op letten bij het kopen van kokosolie?

Waar moet je op letten als je kokosolie koopt?

  • Kokosolie moet (net zoals elke andere olie) in een glazen pot zitten.
  • Ga op zoek naar ‘vierge’ kokosolie.
  • De kokosolie mag niet ontgeurd zijn.
  • Zorg ervoor dat de kokosolie die je koopt biologisch geteeld is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven