Is schuimbeton bodemisolatie?

Is schuimbeton bodemisolatie?

Bij schuimbeton krijg je eigenlijk een nieuwe vloer. Op de bodem van de kruipruimte komt folie te liggen en daarop wordt isolerend beton gestort met een nieuwe dekvloer. In plaats van schuimbeton kun je ook kiezen voor een nieuwe vloer met EPS-broodjes of een houten balkenvloer met isolatie.

Wat levert vloerisolatie op?

Met vloerisolatie bespaar je 10-15% op je gasrekening; dat is zo’n 5-7 m3 gas per m2. Vloerisolatie met vloerverwarming bespaart nog meer: 7-9 m3 gas per m2. Daarmee loopt de besparing op je gasrekening zelfs op tot 20%. De kosten van vloerisolatie heb je via de energierekening binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend.

Is bodemisolatie zinvol?

Door bodemisolatie wordt de luchtlaag onder de vloer namelijk verkleind, waardoor het minder warmte kost om deze op te warmen en dus minder warmte weg wordt geventileerd. Ook is bodemisolatie effectief tegen optrekkende kou of vocht uit de bodem van de kruipruimte, wat voor een comfortabelere woning zorgt.

Wat kost 1 kuub schuimbeton?

De kosten met Schuimbeton worden berekend per kuub. Daarbij kunt u uitgaan van 65,- per m3.

Welke isolatie voor houten vloer?

Heeft u een houten vloer, dan is isoleren met een open (ademend) materiaal zoals glaswol, steenwol of minerale wol de beste oplossing….Geschikte isolatiematerialen voor het isoleren van een houten vloer:

  • Steenwol.
  • Glaswol.
  • Minerale wol (Knauf MW 35)
  • Houtvezel.
  • Katoenvezel.

Wat merk je van vloerisolatie?

Vloerisolatie verbetert ook het welzijn in uw huis. Er zijn minder verschillen in luchtvochtigheid (wat goed is voor mensen met astma-en reuma klachten). Daarnaast zorgt vloerisolatie voor minder huisstofmijt en ongedierte.

Welk type vloerisolatie?

De beste vloerisolatie is nieuwe isolatie van het hoogste niveau. Op dit moment is PIR, de moderne variant van PUR schuim, vaak de beste isolatie voor de vloer. EPS en XPS, twee kunststof isolatie mogelijkheden, zijn het beste als je onder de vloer last hebt van vocht of water.

Heeft isoleren zin?

Het isoleren van een deel van de woning vermindert de warmteverliezen door dat constructiedeel en levert energiebesparing op. Als een deel van de constructie (bijvoorbeeld de zijgevel) wordt geïsoleerd, zal er minder warmte door dat deel verloren gaan.

Wat bespaar je met bodemisolatie?

Vloerisolatie levert per jaar al snel een besparing op van 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter geïsoleerde vloer. Dit betekent in veel gevallen een besparing van 10 tot 15% op de gasrekening. En naast het besparen op uw energierekening levert vloerisolatie u nog meer voordelen op.

Wat kost Isolatiebeton?

Isolatiebeton, een betonsoort waardoor EPS-korrels of PUR-granulaten zijn gemengd, is dan veel gunstiger. Hiervoor betaal je maar €30 – €40 per vierkante meter en je behaalt er betere isolatiewaarden mee. Het isolatiebeton wordt op het isolatiemateriaal gestort en hierop komen dan de leidingen of de vloerverwarming.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven