Kan ik alle lege flessen inleveren?

Kan ik alle lege flessen inleveren?

Je kunt je statiegeldflessen inleveren bij alle innamepunten in Nederland. Het maakt niet uit waar je ze gekocht hebt. Als het nieuwe statiegeldlogo er maar op staat!

Waar lege flesjes inleveren?

Ook tankstations langs de snelweg nemen de lege flesjes in toenemende mate in. Later komen er ook innamepunten bij bemande verkooppunten op NS-stations. Horecazaken en kleine bedrijven hoeven de kleine flesjes niet in te zamelen.

Kun je lege flessen inleveren zonder dop?

Moet ik mijn fles inleveren met of zonder dop? Wij raden aan uw fles met dop in te leveren, omdat ook de dop kan worden hergebruikt. Over een aantal jaar wordt het verplicht om de dop op de fles te laten. Vooruitlopend daarop is het fijn om ook gelijk de dop retour te krijgen.

Waarom Sapflessen geen statiegeld?

Vanaf dinsdag betaal je 15 cent statiegeld op flesjes van minder dan 0,75 liter water of frisdrank, maar niet voor flesjes waar sap, siroop of zuivel in zit. Dat heeft te maken met de bederfelijkheid van de producten en het benodigde recyclingproces. Let dus goed op of je een flesje met of zonder statiegeld koopt.

Kun je Lidl flessen bij Jumbo inleveren?

Emmeken36 Bekend lid. Die van lidl en aldi kun je alleen daar inleven en die apparaten pakken ook alleen ‘eigen flessen’ (en bij lidl ook geen aldi en andersom), maar de meeste andere huismerkflessen kun je gewoon bij elke willekeurige supermarkt kwijt.

Kan je Duitse flessen inleveren in Nederland?

Vanaf 1 juli kent Nederland ook statiegeld (0,15 euro) op kleine flesjes. Vanaf 31 december komt er ook statiegeld op blikjes in Nederland. Per blikje zal dat, net als de kleine flesjes, om 15 cent gaan. Flesjes en blikjes die gekocht zijn in Nederland kun je niet inleveren in Duitsland en andersom evenmin.

Wat gebeurt er met lege statiegeldflessen?

spoelen en vullen van de nog bruikbare flessen worden de volle flessen weer naar de winkel vervoerd. De flessen die kapot of beschadigd zijn, worden er uitgehaald. Deze flessen gaan naar de fabriek. Van de scherven van de glazen flessen en het plastic van de plastic flessen maken ze weer nieuwe flessen.

Hoe kun je zien of er statiegeld op een fles zit?

Statiegeld in Nederland Achterop het flesje, op het etiket, staat altijd aangegeven of er statiegeld op het bierflesje zit. Als er niks op het flesje staat, betekent dat dat er geen statiegeld op zit.

Is statiegeld verplicht?

Vanaf 1 juli 2021 zullen alle kleine plastic PET-flessen voor frisdranken en waters vallen onder één gezamenlijk statiegeldsysteem. De grote PET-flessen behouden statiegeld en vallen ook onder dit nieuwe wettelijk verplichte systeem.

Welke flesjes geen statiegeld?

Vanaf 1 juli 2021 betaal je 0,15 cent statiegeld per PET-fles met een inhoud tot 1 liter. Dit zijn alleen de plastic flesjes voor frisdrank en water. Er komt nog geen statiegeld op flesjes voor smoothies, sap of zuiveldranken, maar wij blijven ons ervoor inzetten dat dit er ook komt.

Kan je Jumbo flessen inleveren bij Albert Heijn?

Ja, de meeste lege flessen en bierkratten kan je bij jouw AH-winkel of bij de bezorger van je online boodschappen inleveren. Bij de flesinname in de winkel krijg je een bon die je bij de kassa weer kan laten scannen om je geld terug te krijgen.

Kun je bij de Lidl flessen inleveren?

Volgens Walter Noppers van TOMRA Systems is dat goed nieuws voor de consument: “Als je een petfles bij de Aldi koopt, kan je hem bij de Albert Heijn inleveren. Of koop ik hem bij de Lidl, dan kan ik hem bij de COOP of de PLUS inleveren. Je hoeft dus niet meer naar een speciale winkel, maar je kan het overal inleveren.”

Vanaf dinsdag betaal je 15 cent statiegeld op flesjes van minder dan 0,75 liter water of frisdrank, maar niet voor flesjes waar sap, siroop of zuivel in zit. Dat heeft te maken met de bederfelijkheid van de producten en het benodigde recyclingproces.

Kun je flessen inleveren zonder etiket?

Oude flesjes zonder statiegeld kun je niet inleveren. Of een flesje wel of geen statiegeld heeft zie je dus aan het logo. Daarmee kun je de streepjescode van een fles scannen en zien of en hoeveel statiegeld erop zit. Om je 15 cent te krijgen is het wel cruciaal dat het etiket met streepjescode nog op de fles zit.

Waar lege plastic flesjes inleveren?

Kleine plastic flesjes met het statiegeldlogo lever je in bij de inleverautomaat in de supermarkt. Het maakt niet uit of je die op een andere locatie hebt gekocht. Nieuw is dat je ook lege flesjes kunt inleveren op stations en benzinestations. Dit inleversysteem wordt geleidelijk ingevoerd.

Kan ik kleine plastic flesjes overal inleveren?

Het statiegeld geldt voor kleine plastic flessen frisdrank en water, niet voor zuivel, siroop en sap. Aan het statiegeldfleslogo kunt u zien of er statiegeld op uw kleine plastic fles zit. Dat blijft hetzelfde met € 0,25 per fles. Vanaf 1 juli 2021 is het wel zo dat u grote plastic flessen overal kunt inleveren.

Kan ik lege flessen meegeven AH?

Jazeker! Lege (klap)kratten en flessen kan je meteen meegeven als je bestelling wordt geleverd.

Bierflesjes: – Flesjes á 0,25 liter t/m 0,50 liter: €0,10 statiegeld (Sommige bierflesjes wijken af, bijvoorbeeld flesjes van 25cl met een draaidop (zie de kop Mono flessen) hebben geen statiegeld. Kijk altijd voor zekerheid op de achterkant van het flesje).

Waar leeggoed binnenbrengen?

Dat kan via een statiegeldautomaat of gewoon aan de balie van een winkel. Statiegeld is dus geen belasting: je krijgt het betaalde statiegeld terug als je je lege drankverpakking terugbrengt.

Waar krijg je statiegeld op?

Waar wordt nu al statiegeld op geheven? Op plastic flessen (voornamelijk van PET) voor frisdranken en water van een liter of meer. Meestal zijn dit anderhalve-literflessen. Sinds 2006 bedraagt dit statiegeld in Nederland € 0,25 per fles.

Kun je Jumbo flessen bij de AH inleveren?

Ja, de meeste lege flessen en bierkratten kan je bij jouw AH-winkel of bij de bezorger van je online boodschappen inleveren. Bij je bestelling kan je ook lege flessen en klapkratten inleveren.

Kan ik alle lege flessen inleveren?

Kan ik alle lege flessen inleveren?

De consument kan de statiegeldflessen inleveren bij alle innamepunten als het nieuwe statiegeldlogo er maar op staat! Het maakt niet uit waar hij of zij de flessen gekocht heeft. Per ingenomen fles ontvangt de locatie het statiegeld (€ 0,15 of € 0,25).

Waar lege flesjes inleveren?

Ook tankstations langs de snelweg nemen de lege flesjes in toenemende mate in. Later komen er ook innamepunten bij bemande verkooppunten op NS-stations. Horecazaken en kleine bedrijven hoeven de kleine flesjes niet in te zamelen.

Wat doen ze met statiegeld flessen?

Deze flessen gaan naar de fabriek. Van de scherven van de glazen flessen en het plastic van de plastic flessen maken ze weer nieuwe flessen. Daarom kost het hervullen van verpakkingen die terug zijn gebracht bijna geen nieuw materiaal. Dit is goed voor het milieu.

Kun je Lidl flessen bij Jumbo inleveren?

Emmeken36 Bekend lid. Die van lidl en aldi kun je alleen daar inleven en die apparaten pakken ook alleen ‘eigen flessen’ (en bij lidl ook geen aldi en andersom), maar de meeste andere huismerkflessen kun je gewoon bij elke willekeurige supermarkt kwijt.

Waar kan ik kleine plastic flesjes inleveren?

Waar kan ik kleine plastic flesjes met statiegeld inleveren? Kleine plastic flesjes met het statiegeldlogo lever je in bij de inleverautomaat in de supermarkt. Het maakt niet uit of je die op een andere locatie hebt gekocht. Nieuw is dat je ook lege flesjes kunt inleveren op stations en benzinestations.

Wat gebeurt er met ingeleverde PET flessen?

Het ingezamelde plastic en de flessen worden schoongemaakt en behandeld. Daarna dient het als grondstof voor nieuwe verpakkingen. Zo bestaan alle PET-flessen die we in Nederland op de markt brengen uit ten minste 50% gerecycled PET. Om PET te recyclen is 60% minder energie nodig dan voor het produceren van nieuwe PET.

Hoe worden glazen flessen gerecycled?

Hoe wordt gebruikt glas omgevormd tot nieuw glas? Om oude flessen om te vormen tot nieuwe flessen en potten worden de grondstoffen op 1500 graden Celsius verhit. Het vloeibare glas dat zo ontstaat wordt daarna tot linten gemaakt en daarna tot druppels geknipt.

Hoe worden PET flessen hergebruikt?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven