Kan je uit de kraan drinken in Zwitserland?

Kan je uit de kraan drinken in Zwitserland?

In België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kunt u zonder meer kraanwater drinken, net als in Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. In (delen van) deze mediterrane landen kan leidingwater een chloorsmaak hebben. In Engeland ziet kraanwater er soms wat troebel uit door overtollige lucht in het water.

Waarom geen water drinken in Frankrijk?

Drinkwaterkwaliteit in populaire vakantielanden Wel heeft het water een chloorsmaak, waardoor mensen fleswater prefereren. Ook in Frankrijk is het water uit de kraan goed van kwaliteit. Zo niet (bijvoorbeeld op een camping), dan kan er bij de kraan een bordje met het opschrift “eau non potable” zijn aangebracht.

Kun je water uit de bergen drinken?

Een belangrijke regel is, hoe hoger, hoe veiliger het water is om te drinken. Je hebt op hoogte minder kans dat er nog koeien boven je staan, of dat het water op een andere manier vervuild is. Boven de 2.500 meter is water gemiddeld genomen veiliger om te drinken dan bijvoorbeeld tussen 2.000 en 2.500 meter.

Kun je water uit de kraan drinken in Kroatie?

Vooral op het platteland is het water vaak niet van goede kwaliteit en kunt u beter flessenwater drinken. Een uitzondering vormt Kroatië, daar is het leidingwater van goede kwaliteit. Het leidingwater in deze landen is niet veilig om te drinken.

Kan je warm water uit de kraan drinken?

Er zijn ook mensen die warm kraanwater voor de thee of koffie gebruiken. Echter, als drinkwaterbedrijf raden wij het drinken van warm water rechtstreeks uit de kraan af. Het is namelijk mogelijk dat metalen in het warme water oplossen in de leidingen in je huis. Dit geldt zowel voor oude als nieuwe leidingen.

Kun je water uit de kraan drinken in Belgie?

Veilig kraanwater in Europa In veel vakantie landen, waaronder ook België, Frankrijk, Groot-Britannië, Ierland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, is de waterzuivering gewoon op orde en kan je volgens Vitens gewoon veilig water uit de kraan drinken en je tanden ermee poetsen.

Kun je in Ibiza water uit de kraan drinken?

Nee, het is niet aan te raden om water te drinken uit de kraan. Er zit een Chloorsmaak door het water en de kwaliteit is niet zo goed als in Nederland. Het is daarom aan te raden om flessen water aan te schaffen.

Kun je water uit de kraan in Frankrijk drinken?

Drinkwater. Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (Geen drinkwater) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Waar kun je geen water uit de kraan drinken?

Hier moet je uitkijken Dit zijn de plaatsen waar je voorzichtig moet zijn met kraanwater: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Hongarije, Georgië, de Griekse eilanden, Kazachstan, Kosovo, Moldavië, Montenegro, Roemenië, Servië en Oekraïne.

Kan je water van een waterval drinken?

Maar daar zijn veel wetenschappers het dan weer niet mee mee eens. Er kleven behoorlijk wat risico’s aan het drinken van ongefilterd water uit een bergbeek, want ‘helder’ is niet hetzelfde als ‘schoon’! Daarom is het altijd het beste om voldoende schoon dinkwater bij te vullen bij een berghut of watertappunt.

Hoe komt er water uit de bergen?

Een bron ontstaat meestal doordat regenwater in een hoger gelegen gebied door een doorlatende grondlaag (bijvoorbeeld kalk- of zandsteen) sijpelt. Het water zakt tot het een ondoorlatende laag tegenkomt (bijvoorbeeld klei). Bij een artesische bon komt water omhoog doordat het onder druk staat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven