Kun je je auto wassen met Dreft?

Kun je je auto wassen met Dreft?

Dreft is een afwasmiddel met citroenzuur. U wast bij het gebruik van Dreft langzaam de waxlaag weg. Op lange termijn is het goed mogelijk dat het uitdrogende effect van uw auto wassen met Dreft zichtbaar wordt. Wij raden dus aan de lak van uw auto niet te wassen met Dreft.

Hoe kun je het beste je auto wassen?

Wastips

  1. Gebruik geen spons, maar een microfiber washandschoen.
  2. Was je auto altijd in de lengterichting.
  3. Maak je velgen schoon met een speciale velgenreiniger.
  4. Gebruik je een hogedrukreiniger?
  5. De auto droog maken doe je met een droogdoek, ook wel een ‘watermagneet’ genoemd.

Hoe was je je auto in een wasbox?

Je auto in de wasbox wassen In principe was je je auto niet heel erg anders dan je thuis zou doen: eerst spoel je de auto zoveel mogelijk af, daarna was je de auto met je 2 emmers, shampoo en washmitt, vervolgens spoel je de auto weer af. Daarna kun je de auto uitgebreid droog maken.

Welk product gebruiken om auto te wassen?

Het is belangrijk dat u uw wagen in de schaduw wast en met koud water. Gebruik groene zeep. Om te spoelen gebruikt u een mengeling van water en azijn. Dat laatste helpt om kalksporen te verwijderen.

Hoe vaak moet je je auto wassen?

iClean raadt automobilisten aan om 1 keer per week de auto te wassen. Een grondige wasbeurt kan 1 á 2 keer per maand. Ook wordt aangeraden om een wasstraat te gebruiken. Vaak is zo’n bezoekje inclusief een beschermende laag autowax en dat zal zeker van pas komen in de wintermaanden.

Waarom auto wassen?

Regelmatig je auto wassen is vooral van belang voor de levensduur van de auto. Een beetje viezigheid is geen probleem, maar vuil op je auto kan na verloop van tijd schade veroorzaken. Daarnaast is het nodig om het vuil regelmatig te verwijderen om de camera’s, sensoren en lasers op de auto schoon te houden.

Hoe slecht is wasstraat?

Er zijn verschillende redenen waarom sommige, meestal ouderwetse, wasstraten krassen in je lak kunnen veroorzaken. Wanneer de auto tijdens de wasbeurt in de wasstraat met voldoende water wordt besproeid, veroorzaakt dit een filmlaagje die de lak van je auto beschermt tegen krassen.

Wat is vlekvrij naspoelen?

Vlekvrij naspoelen – Als laatste spuit je de auto weer helemaal af met na spoelen zorg dat de wax er helemaal af is. Je hoeft de auto niet meer na te zemen want dit is gedemineraliseerd water, wat betekend dat al het kalk en mineralen eruit gehaald is en dus geen vlekken achter laat.

Hoe vaak auto poetsen?

Staat je auto echter niet in een garage en wordt hij blootgesteld aan factoren als hardnekkig vuil? Dan is een wekelijkse wasbeurt aanbevolen. Niet alleen om de auto schoon te houden, maar ook om schade aan de autolak te voorkomen. Het wekelijks autowassen wordt tevens aanbevolen door branchevereniging BOVAG.

Is vloeibare zeep hetzelfde als groene zeep?

Groene zeep is een multifunctionele ontvetter. Het product wordt ook wel goudzeep of bruine zeep genoemd en is er in vloeibare en gel vorm. Hieronder vind je alle informatie op een rijtje. Lees waar je het middel wel en niet voor kunt inzetten, waar je het koopt en uit welke ingrediënten het bestaat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven