Welke kleur kliko?

Welke kleur kliko?

De groene kliko is bedoeld voor groente, fruit en tuinafval (GFT). Bij mensen thuis zie je deze kleur kliko vaak in de achtertuin staan. Bij bedrijven zie je de groene container vaak staan als er etensresten (gekookt en ongekookt) worden gescheiden. Het is een container die over het algemeen wat sneller vies wordt.

Welk afval in welke bak?

Waar hoort uw afval bij?

afval hoort bij
Sappakken Plastic, blik en pak
Schelpen Groente, fruit en tuinafval
Schoenen (per paar samengebonden) Textiel en kleding
Schors Groente, fruit en tuinafval

Welke kleur is PMD?

In de huidige blauwe PMD-zak mogen enkel Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons. Daar komen nu alle andere plastic verpakkingen bij. Denk maar aan potjes, schaaltjes, bakjes, folies en zakken.

Welke kleur voor welk afval?

Groen: etensresten (gekookt en ongekookt), groente- en fruitresten, tuinafval. Blauw: papier en karton. Oranje: verpakkingen van plastic, blik en drinkpakken. Grijs: afval dat u niet kunt scheiden.

Waar mag een kliko staan?

Uw afvalcontainers moet altijd op uw eigen terrein staan, behalve op de dagen dat hij geleegd wordt. Staat uw afvalcontainer ook op andere dagen op de openbare weg – en ja, de stoep is ook openbare weg – dan riskeert u een boete. Gebruikers van de openbare weg mogen namelijk geen hinder ervaren van uw container.

Welke kliko Utrecht?

Dat ligt eraan waar je woont. De meeste huishoudens krijgen twee kliko’s: eentje voor het groente-fruit-en-tuinafval (bruin) en eentje voor papier/karton (blauw). De huidige kliko’s voor restafval (grijs) en plastic, blik en drankpakken (oranje) verdwijnen. Dit wordt niet meer apart opgehaald.

Is noppenfolie PMD?

Met uitzondering van plastic blisterverpakkingen van medicijnen mogen alle andere blisterverpakkingen (van voeding, maar bijvoorbeeld ook van lampen) in de PMD-zak. 6. Noppenfolie of luchtkussentjesfolie mag in de blauwe zak.

Wat is een PMD bak?

De afkorting PMD staat voor lege Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drinkpakken. Van je lege shampoofles tot aan het plastic zakje om de veldsla en van lege blikjes frisdrank tot aan de lege pakken van zuivel of sap: het kan allemaal in de PMD-bak.

Wat moet er in de blauwe container?

Wat moet er in de PMD bak?

Plastic verpakkingsmateriaal: plastic flessen, flacons, bekers, kuipjes, plastic tubes, potjes, deksels, zakken en folies (geen landbouwfolie). Plastic flessen hoeven niet uitgespoeld te zijn, maar wel leeg. Doppen mogen op de flessen blijven zitten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven