Kun je met ADHD in het leger?

Kun je met ADHD in het leger?

Ik heb ADHD en slik hiervoor medicatie, kan ik dan nog steeds bij Defensie solliciteren? Zolang je de medicatie nodig hebt en het stoppen veroorzaakt weer klachten ben je ongeschikt voor Defensie.

Kan je het leger in met autisme?

Wie tot voor kort via de website van Defensie solliciteerde, stuitte op de tekst: ‘Als je autisme hebt, kun je niet werken bij Defensie. ‘ Van der Burgh: “Voor de psychologen en keuringsartsen bleek autisme geen afwijzingsgrond te zijn, maar soms wel aanleiding voor verder onderzoek. Dát staat nu op de website.”

Hoe oud moet je zijn om in het leger te mogen?

Nog een paar richtlijnen: Je moet minstens 1,52 m groot zijn. Voor sommige functies is dit anders maar dit is eerder een uitzondering.

Kun je met een bril in het leger?

Als militair kun je niet zonder. Met of zonder bril. Daarom testen we ze.

Kun je piloot worden met ADHD?

De commissie is van mening dat vliegers met AD(H)D goedgekeurd kunnen worden op voorwaarde dat zij voor dit ziektebeeld geen medicijnen (meer) nodig hebben en zonder relevante problemen kunnen functioneren .

Kan je in het leger met diabetes?

Ik heb suikerziekte(diabetes mellitus). Kan ik daarmee goedgekeurd worden voor een militaire functie? Helaas is dit niet mogelijk. Suikerziekte( diabetes mellitus ) is een aandoening die je ongeschikt maakt voor alle militaire functies.

Kan je zomaar het leger in?

Maar is het wel verstandig en realistisch om het leger in te schakelen? Niet alle militairen kunnen zomaar met wapenstok en schild omgaan, zegt Defensie-specialist Michiel de Weger. “Dat vraagt minimaal twee weken training en dan heb je nog niet veel ervaring. Toch kan het leger wel taken overnemen van de politie.

Wat moet je doen om in het leger te gaan?

Voor iedereen die als militair bij Defensie gaat werken zijn 2 opleidingen verplicht: de Algemene Militaire Opleiding (AMO) en de Functie Opleiding (FO). Militairen krijgen hun opleiding bij het krijgsmachtdeel waar ze gaan werken. Officieren volgen hun opleiding aan de Defensieacademie.

Hoe goed moeten je ogen zijn voor het leger?

Basiseisen militair per 01 januari 2018 Minimale visus van V0. 8 (80%) met correctie, waarvan het slechtste oog minimaal V0. 5 (50%) met correctie moet zijn. Geen oogspierbeperkingen of dubbelbeelden.

Hoe lang duurt psychologische keuring?

Ook gebruiken ze tijdens het psychologisch onderzoek vaak screening. Hierbij word er een 1 op 1 gesprek gehouden tussen een psycholoog en de deelnemer. Het gesprek duurt meestal 1 tot 1,5 uur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven