Kunnen billendoekjes door de wc?

Kunnen billendoekjes door de wc?

Stichting Rioned raadt aan alle doekjes in een prullenbakje te doen en niet door de wc te spoelen. Ook de vochtige doekjes waar op staat dat ze door de wc mogen, aangegeven met een etiket op de verpakking. Staat er een plaatje van een open wc, dan mag het doorgespoeld worden.

Is toiletpapier biologisch afbreekbaar?

Ja, dat bestaat er. Moka bijvoorbeeld. De grauwe variant, oftewel Moka, noemt zichzelf het groenste papier ter wereld. Dat komt niet alleen omdat het wc-papier ongebleekt is en is gemaakt van gerecycled papier.

Wat zijn vochtige doekjes?

Oorspronkelijk kende ik ze vooral als een handig middel om babybilletjes mee schoon te maken. Maar tegenwoordig heb je vochtige doekjes voor allerlei toepassingen! Wereldwijd worden er jaarlijks zo’n 170 miljard pakjes vochtige doekjes verkocht.

Kan ontstopper in de wc?

De traditionele methode blijft toch wel de rubberen wc-ontstopper. Verwijder eerst het wc-papier dat in de weg zit en plaats vervolgens de ontstopper over de afvoer. De ontstopper trekt zich vacuüm, waarna u hem met een krachtige beweging lostrekt. Hierdoor ontstaat er lucht en ruimte in de pijp onder het toilet.

Kan je een tampon door de wc spoelen?

Terwijl wc-papier in het toilet uit elkaar valt, zwellen tampons juist op als ze nat worden. Ook tampons in de wc kunnen dus voor verstoppingen zorgen in je toilet of in de riolering. Dus mocht iemand je ooit vragen: ‘kun je tampons door de wc spoelen? ‘, dan kun je duidelijk zijn – nee!

Welk toiletpapier gebruiken?

Wij raden aan om speciaal toiletpapier te gebruiken, omdat de kans op verstoppingen bij normaal toiletpapier een stuk groter zijn. Daarnaast maakt dit het legen van het toilet een stuk gemakkelijker.

Waarvan zijn vochtige doekjes gemaakt?

Billendoekjes zijn meestal gemaakt van een textielvezels, zoals viscose en/of polyester. De vezels nemen goed water en vocht op. In het vocht van de doekjes zit bijna altijd water om schoon te maken en vette stoffen om de huid te verzorgen.

Waar is vochtig toiletpapier voor?

Waarom zou je vochtig toiletpapier gebruiken? Veel mensen voelen zich niet altijd even fris nadat ze naar het toilet zijn geweest om daar een grote boodschap te doen. Vochtig toiletpapier geeft je de zekerheid van een heerlijk schoon, gehydrateerd en hygiënisch gevoel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven