Waar is de blauwe kliko voor?

Waar is de blauwe kliko voor?

Blauw: papier en karton De blauwe container is voor oud papier en karton. Oud papier en karton kom je veel tegen bij bedrijven. Zóveel zelfs dat het in kantooromgevingen en verschillende magazijnen meer dan 75% van het afval papier en karton is.

Welke kliko is voor wat?

Groen: etensresten (gekookt en ongekookt), groente- en fruitresten, tuinafval. Blauw: papier en karton. Oranje: verpakkingen van plastic, blik en drinkpakken. Grijs: afval dat u niet kunt scheiden.

Hoeveel groene containers mag je hebben?

Groene emmer of container (iets melden of aanvragen) U kunt twee gratis groene emmers of containers aanvragen. Een groene emmer is 25 liter. De groene container is 140 liter.

Waarom is mijn groene bak niet geleegd?

Met deze vraag kunt u het beste contact opnemen met ons Klantcontactcentrum. Zij zijn op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 15.00 uur bereikbaar. Onze medewerkers zoeken voor u uit of uw container nog op een ander moment geleegd kan worden.

Waar moet ik mijn GFT bak neerzetten?

Zet de afvalbak op de stoep in een lijn langs de stoeprand. Plaats de afvalbak met de wielen en het handvat van de rijbaan af. Laat een stoeptegel (30 centimeter) ruimte tussen jouw afvalbak en die van de buren. De afvalbak mag niet zwaarder zijn dan 50 kg.

Wat kost een GFT bak?

Tarieven gft

Container Prijs/aanbieding Prijs/kg
40 liter € 0,00 € 0,18
120 liter € 0,00 € 0,18
240 liter € 0,00 € 0,18

Wat mag in welke bak?

Gft staat voor groenten-, fruit- en tuinafval. Etensresten mag je in een gft-container gooien. Zowel groenten en fruit als dierlijk keukenafval, kaaskorsten zonder plastic, eieren en eierschalen, brood, noten en pitten mogen erbij. Zelfs vlees- en visresten mogen bij het gft.

Wat mag bij het gft afval?

Wat hoort wel bij gft?

  • schillen en resten van groente, fruit en aardappelen.
  • resten van gekookt eten.
  • brood, deeg, rijst en pasta.
  • vlees- en visresten (inclusief graten, schelpen en botjes)
  • pinda- en notendoppen.
  • eierschalen.
  • losse thee en koffiedik (zonder het zakje of filter)
  • brood en kaaskorsten (zonder plastic)

Hoeveel kost een groene bak?

Wat kost het legen van een gft-container?

Overzicht tarieven 2021

Afvalstoffenheffing vast tarief € 203,46
Aanbieding container restafval (240 liter) € 9,10
Inworp in ondergrondse container (60 liter) € 1,95
Inworp in ondergrondse container (30 liter) € 1,05
Aanbieding groene container (gft) gratis

Hoe laat worden de containers geleegd?

Het afval wordt tussen 7.30 uur en 20.00 uur opgehaald. Het is niet mogelijk een exact tijdstip aan te geven. Wegomleidingen en bijvoorbeeld evenementen kunnen aanleiding zijn om de route op een andere manier te rijden, zorg er dus voor dat uw afval uiterlijk om 7.30 uur aangeboden staat.

Is een kliko verplicht?

Het afnemen van een minicontainer of ander inzamelmiddel is niet verplicht. Afhankelijk van de wijze waarop de afvalaanbieding in een gemeente in de afvalstoffenverordening is geregeld, kan het afnemen van minicontainers in de praktijk wel op een (praktische) ‘verplichting’ neerkomen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven