Waar leeft een alligator?

Waar leeft een alligator?

Alle soorten leven rond de evenaar: in Afrika, grote delen van Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Azië en het noorden van Australië. De groep echte krokodillen komt voor in Afrika, Midden-Amerika, Zuid-Azië en Noord-Australië. Alligators en kaaimannen komen voor in Zuid- en Midden-Amerika en in en rondom Florida.

Wie is gevaarlijker alligator of krokodil?

Over het algemeen genomen zijn krokodillen gevaarlijker voor mensen dan alligators. De echte alligators worden nog door twee soorten vertegenwoordigd: de mississippialligator in Noord-Amerika en de Chinese alligator die in de Yangtzerivier leeft.

Waar leven krokodillen in Amerika?

De gewone krokodil heeft het grootste verspreidingsgebied van alle krokodillen. Dit betekent dat hij op veel plaatsen voor komt. Ze leven in midden- en Zuid-Amerika, Afrika, Zuidelijk Azië en Australië. Kaaimannen leven in Midden-en Zuid-Amerika en alligators in het zuidoosten van de V.S.

Hoeveel krokodillen leven er nog?

Lijst van krokodilachtigen

Afbeeldingen, lengtes, geschatte aantallen en beschermingsstatus
Alligators (Alligatoridae): 8 soorten
Siamese krokodil (Crocodylus siamensis) Lengte: 3 meter Aantal: minder dan 5.000 Status: Kritiek Spitssnuitkrokodil (Crocodylus acutus) Lengte: 5 meter Aantal: 10.000 – 20.000 Status: Kwetsbaar

Hoe groot is een alligator?

Kenmerken van het lichaam. Een volwassen alligator kan wel 4 meter lang worden en 360 kilo wegen. Daarom wordt een alligator ook wel vergeleken met andere oer-dieren zoals de dinosaurus.

Wat eet een alligator?

Voedsel en vijanden Naarmate ze groter en sterker worden schakelt de alligator over op grotere prooidieren. Volwassen exemplaren grijpen alles wat ze fysiek aankunnen, zoals grotere vissen, schildpadden, zoogdieren, vogels en ook kleinere soortgenoten, zoals alle alligators is de mississippialligator kannibalistisch.

Welke krokodil is het gevaarlijkst?

Alleen de zeekrokodil leeft meer in zee dan in zoet water en kan grote afstanden afleggen. Naast een beet kan een krokodil ook vervaarlijk met de staart slaan. De nijlkrokodil en de zeekrokodil zijn de gevaarlijkste soorten en verantwoordelijk voor honderden doden per jaar in Azië en Afrika.

Hoe snel rennen krokodillen?

Snelste is de Australische zoetwaterkrokodil (Crocodylus johnstoni). Een galopperend exemplaar is eens op 17 km per uur geklokt, dus als je vlot kunt rennen lukt het om zelfs aan de snelste krokodil te ontsnappen. De oudste krokodilachtige is Protosuchus.

Waar leven zee krokodillen?

Het grote geografische leefgebied is te danken aan het feit dat de krokodil zich over zee kan verspreiden. De habitat bestaat uit meestal modderige, troebele wateren aan de kust, zoals riviermondingen, moerassen en modderstranden.

Welke dierentuin heeft krokodillen?

Nijlkrokodillen zijn erg gevaarlijke dieren, maar straks kun je er een aanraken in AquaZoo! Naast vier echte krokodillen komt er namelijk ook een nep-krokodil bij het verblijf te liggen. Zo kun je van heel dichtbij zien waar de ogen en oren van een krokodil zitten, hoe groot de tanden zijn en de ruwe huid aaien.

Hoe leeft een krokodil?

De krokodilachtigen (Crocodilia), krokodillen of pantserreptielen zijn een orde van reptielen die sterk aan het water aangepast zijn en in tropische en subtropische gebieden leven. Alle soorten zijn waterbewoners die goed kunnen zwemmen, maar ook regelmatig het land betreden.

Wat is de lengte van een krokodil?

Het reptiel kan een lengte van meer dan 7 meter bereiken. Sommige exemplaren hebben een gewicht van meer dan een ton. De vrouwtjes zijn gemiddeld enkele meters kleiner dan de mannetjes. Zij worden namelijk gemiddeld zo’n 2 à 3 meter lang.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven