Waar moet je luiers weggooien?

Waar moet je luiers weggooien?

Afval dat je niet gescheiden kunt inleveren, mag bij het restafval (de grijze kliko of vuilniszak). Het gaat bijvoorbeeld om luiers, kattenbakvulling, koffiecupjes en een kapot wijnglas.

Wat zit er in een chipszak?

“Het gemakkelijkste om te verwerken is plastic dat uit één soort materiaal bestaat. Bij chipszakken is er een laagje aluminium op de plastic folie gedampt. Dat maakt het moeilijker, maar niet onmogelijk.” Het metalen laagje aan de binnenkant van de zakken voorkomt dat er licht en lucht in de verpakking komt.

Wat hoort niet bij oud papier?

Sanitair papier, zoals zakdoekjes, WC-papier, keukenrol en luiers mogen ook niet in de papierbak, evenals foto’s, carbonpapier, behang, vinyl of stickermateriaal, ordners en ringbanden. Vaak zit er ook plastic of plakband bij het papier. Dit hoort allemaal bij het restafval.

Waar gooi je kattengrit weg?

Kattenbakvulling weggooien Kattenbakvulling hoort na gebruik in de vuilnisbak bij het restafval. Gooi het dus niet in de gft-bak: op de verpakking staat vaak te weinig informatie waardoor je niet zeker weet of de vulling volledig composteerbaar is.

Wat met gebruikte pampers?

De ingezamelde luiers worden verwerkt in de fabriek van FaterSmart, een samenwerking van Procter & Gamble (het moederbedrijf van Pampers) en Angelini, dat Pampers-luiers maakt in Italië. Het luierafval wordt tijdens de proef per vrachtwagen naar Italië gereden om daar te worden verwerkt.

Waar wordt een zak chips van gemaakt?

Chips wordt gemaakt van aardappelen. Maar dan wel van aardappelen die niet langer liggen dan 24 uur, want anders komen er zwarte vlekjes op de chips. Eerst worden de aardappelen schoongeborsteld en gaan ze naar de schilmachine. In deze schiltrommel vallen ze net zo lang tegen de schaafrollers aan tot de schil eraf is.

Waarom chipszak niet bij plastic?

Voor 1 april 2020 (geen grap) moesten lege zakken chips inderdaad bij het restafval. Dat komt omdat de binnenkant van de zakken van aluminium is. Dat laagje aluminium is ongeschikt voor plastic recycling.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven