Wat doet de Marsof?

Wat doet de Marsof?

De Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF, ook simpelweg bekend als MARSOF) zijn de Special Operations Forces van het Nederlandse Korps Mariniers. NLMARSOF omvat drie speciale eenheden, samengevoegd in twee operationele squadrons, die voor een breed scala aan speciale operaties ingezet kunnen worden.

Wat doet een Officier der mariniers?

De Officier der Mariniers geeft leiding aan de Onderofficieren (zelf geven zij leiding aan zo’n acht Mariniers) en Mariniers binnen zo’n peloton van 30 personen. Bij het uitvoeren van de taken kan het zijn dat er contact bestaat met eenheden van bondgenoten bij oefeningen en missies.

Wat voor opleiding heb je nodig voor marinier?

Om marinier te worden, moet iedereen de Elementaire Militaire Vorming Mariniers (EMV Marns) doorlopen op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Hier leer je de militaire basisvaardigheden en denken en werken als een marinier.

Wat is het verschil tussen marine en marinier?

In Nederland bestaat de marine (navy) uit varend “blauw” vlootpersoneel (navy) en “groene” mariniers (marines). Een marinier wordt vaak als benaming gebruikt voor marinepersoneel in het algemeen, maar dit is dus onjuist. Een opvarende van de varende vloot is geen marinier, maar een matroos of andere marineman/vrouw.

Wat doet een officier Zeedienst?

Dit ga je doen Als Officier Zeedienst ben je verantwoordelijk voor de navigatie en de veiligheid en geef je leiding aan het brugteam. Verder speelt je werk zich vooral af in de Commandocentrale, de plek waar alle gevechtsinformatie binnenkomt en waar tijdens acties de beslissingen genomen worden.

Hoe lang duurt opleiding mariniers?

Om officier bij de mariniers te kunnen worden, moet de Praktische-Opleiding tot Officier der Mariniers (POTOM) worden doorlopen. Deze duurt 11 maanden. Aspirant-officieren moeten bewijzen te beschikken over leiderschapskwaliteiten, tactische vaardigheden, uithoudingsvermogen en fysieke kracht.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven