Inhoudsopgave
Waar moet verplicht een AED aanwezig zijn?
Volgens de wetgeving is een AED nog niet verplicht, maar het is wel een verplichting om de veiligheid en het welzijn te waarborgen van bezoekers en personeel in uw vereniging, restaurant, bedrijf, peuterspeelzaal, kroeg of winkel.
Waar staat de afkorting AED voor?
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.
Hoeveel AED nodig?
Het aantal AED’s is de afgelopen jaren flink toegenomen. Inmiddels hangen er ruim 25.000 in Nederland. Om te zorgen dat in elke buurt een defibrillator is, moeten er nog zo’n 1.800 AED’s verschijnen. Dat laat de Hartstichting weten.
Waar hangt een AED in Zwolle?
In een aantal wijken moeten nog AED’s komen te hangen om het aantal rode stippen van de kaart van de Hartstichting af te halen. Naast het winkelcentrum in Zwolle-Zuid zijn wijken als Schelle, Assendorp, Katerveer, Frankhuis en Stadshagen nog levensreddende AED’s nodig.
Waar zit een AED in de buurt?
Bekijk de AED’s in jouw buurt
- Log in bij MijnHartslagNu.
- Ga naar ‘Mijn omgeving’
- Klik op ‘Overzicht’
- Je ziet nu waar de AED’s in jouw woon- en werkomgeving zijn die bij HartslagNu zijn aangemeld.
Waar is een AED in de buurt?
Het Rode Kruis had een website waarop u snel kan achterhalen waar een AED in de buurt aanwezig is. Daarnaast had het Rode Kruist ook een EHBO-app ontwikkeld. Hierin waren alle AED’s vermeld die door de eigenaar of vrijwilligers van het Rode Kruis zijn aangemeld, inclusief de exacte locatie waar deze hangen.
Wat gebeurt er nadat de AED een schok heeft gegeven?
Nadat een schok gegeven werd of als het AED-toestel beslist dat dit de patiënt niet zal helpen is het altijd nodig om te reanimeren. Ook daarbij zullen automatische defibrillatoren de hulpverlener bijstaan.
Wat is ventrikelfibrilleren?
Ventrikelfibrilleren of kamerfibrilleren is een ernstige hartritmestoornis. De hartkamers worden snel en chaotisch geprikkeld. Hierdoor trekken ze niet meer samen. Er wordt geen bloed meer rondgepompt en er ontstaat een hartstilstand.
Hoeveel AED per bedrijf?
Altijd binnen vier minuten Een AED moet altijd binnen 4 minuten worden ingezet na een hartstilstand. Zo wordt de kans op blijvende schade beperkt. Daarom is het verstandig om in elk bedrijf, organisatie en openbare plaatsen waar veel mensen komen een AED in de buurt te hebben.
Waarom geeft AED geen schok?
Nadat iemand bijvoorbeeld een hartinfarct heeft gehad, is het hart een grote chaos, het ‘fladdert’ heen en weer. Dit fladderen, ook wel fibrilleren genoemd, is het golfbeweginkje dat door het AED wordt herkend. Zonder deze golf is er geen sprake van fibrilleren. Het AED-apparaat adviseert dan geen schok.
Waar hangt de AED in mijn buurt?
Het systeem in Nederland hiervoor is hartslagnu . Als je aangemeld staat en je logt in kun je vooraf al zien waar zich de AED’s in jou buurt bevinden. Ook het Rode Kruis laat zien waar een AED te vinden is in jou buurt (daarvoor moeten de beschikbare AED’s wel zijn aangemeld bij het Rode Kruis.
Waar zit de dichtstbijzijnde AED?
Het midden van de rode cirkel is de ideale plek voor een AED. Hoe dichter de AED bij die locatie hangt, hoe beter. Een AED kan een gebied van 500 meter rondom bedienen. Dit is ook het gebied wat de cirkel op de kaart beslaat.