Waar staat de zon op 21 september?

Waar staat de zon op 21 september?

Op 21 maart en 23 september staat de aarde t.o.v. de zon rechtop. De zon schijnt dan loodrecht op de evenaar of m.a.w. staat ’s middags tijdens haar hoogste punt daar loodrecht boven (zie tekening hierboven).

Waar staat de zon op dit moment?

Om ongeveer 9.00u staat ze precies in het oosten en tot die tijd strooit ze haar licht om een noordelijke gevel. De zon staat in de vroege ochtend natuurlijk nog niet hoog, maar rond 8.00u heb je een mooi optimum in zonnestand en -hoogte.

Waar staat de zon om 12 uur s middags?

Waar de stippellijn de verticale as snijdt, loopt de middelbare zon gelijk met de echte zon. Dan staat de zon in het zuiden om 12 uur. En dat gebeurt vier keer per jaar (16 april, 15 juni, 2 september en 26 december).

Waar staat de zon op 21 december?

Dit jaar valt de noordelijke winterzonnewende op 21 december om 11:02 ’s ochtends. De zonnewende vindt over de hele wereld op hetzelfde moment plaats, maar het lokale tijdstip hangt af van in welke van de 24 tijdszones je woont. En ten zuiden van de evenaar is de zonnewende in december juist het begin van de zomer.

Waar staat de zon op 21 juni?

Doordat de aardas een hoek maakt ten opzichte van de baan rond de zon, bereikt de zon voor een waarnemer niet op elke datum dezelfde maximale hoogte. Op of rond 21 juni staat de zon loodrecht boven de Kreeftskeerkring.

Welke dag staat de zon het hoogst?

Op 21 juni staat de zon het hoogst en is de zonnehoek 61,5°. Op 21 december staat de zon het laagst en is de zonnehoek 14,5°.

Waar staat de zon om 11 uur?

Als LC positief is, dan ligt de plaats ten westen van de standaardmeridiaan. Als LC negatief is, dan ligt de plaats ten oosten van de standaardmeridiaan. Gemiddeld staat de zon dan om 12 uur + LC minuten in het zuiden (noorden).

Waar staat de zon om 13 uur?

zon zuid gemiddeld Tel in de zomer hier een uur bij op voor de zomertijd, dus in Utrecht zon zuid om 13 uur 40 minuten (voor zomertijd).

Wat is de invalshoek van de zon?

De invalshoek van de zon is eigenlijk de hoek tussen de zonnestralen en de grond. Als de zon dus heel direct op het aardoppervlakte schijnt, dan heeft de zonnestraal een grote invalshoek.

Waar staat de zon s middags?

De zon komt op in het oosten, draait in de middag naar het zuiden en gaat onder in het westen.

Waar op aarde op welke breedte vallen de zonnestralen loodrecht in tijdens de winterzonnewende?

Kenmerken van de zonnewendes

Kenmerk Winterzonnewende
Waar op aarde(op welke breedte) vallen de zonnestralen loodrecht in? steenbokskeerkring
Welk halfrond krijgt het meeste zonnestraling? zuidelijk
Wat is kenmerkend aan de duur van de dag ten noorden van de noordpoolcirkel? 24 uur lang nacht

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven