Waar staat Seattle bekend om?

Waar staat Seattle bekend om?

Seattle, bijgenaamd ‘Emerald City’, ligt aan de Grote Oceaan en is omringd door rivieren, meren en bossen. Het is de thuishaven van Boeing, de espressomachine, Starbucks en Microsoft.

Welke staat is Seattle?

In 2000 telde Washington 5.894.121 inwoners (32 per km²). De grootste steden zijn Seattle, Tacoma en Spokane. Het bruto product van de staat bedroeg in 2001 223 miljard dollar.

Wat betekent Seattle?

De plaats ligt hemelsbreed 155 kilometer ten zuiden van de grens met Canada. De locatie wordt meer dan 4000 jaar bewoond en is vernoemd naar het indianenopperhoofd Seattle. De eerste Europeaan die de plek bezocht waar Seattle ligt, was George Vancouver in 1792. De Denny Party stichtte de stad in 1852.

Wat voor klimaat heeft Seattle?

Seattle heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en in de winter heb je een koude temperatuur. De gemiddelde jaartemperatuur voor Seattle is 18°C en er valt in een jaar tijd 528 mm regen.

Waarom is het in Seattle in de winter vrij zacht?

Aan de oostkust is er een aanlandige wind (uit het westen). Door de koude zeestroom daar is het ook koude lucht. In Seattle is het daardoor in de zomer ook vrij koud. Boven land wordt de lucht warmer.

Hoeveel dagen per jaar regent het in Seattle?

Ga je uit van een dagelijks minimum van 0,1 millimeter, dan kom je voor Seattle uit op ongeveer 145 tot 155 neerslagdagen per jaar. Hanteer je 0,01 mm als ondergrens, dan kom je op jaarbasis ineens op ongeveer 250 dagen met neerslag uit.

Waarom wordt het in New York in de winter kouder dan in Seattle?

Winters in Noord-Amerika zijn veel kouder dan bij ons. En dat terwijl Nederland noordelijker ligt dan bijvoorbeeld New York. De reden: de overheersende windrichting op deze breedtegraden is westelijk. In Nederland is dit milde zeelucht, maar in het midden en oosten van Amerika is het juist koude continentale lucht.

Hoe vaak regent het in Seattle?

Waarom is het in New York koud?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven