Waar wonen The Simpsons?

Waar wonen The Simpsons?

AMSTERDAM – Het raadsel over de officiële woonplaats van The Simpsons is opgelost. De plaats Springfield in Oregon vormde de inspiratie voor het gelijknamige animatiestadje waar The Simpsons wonen. Dat heeft de geestelijk vader van het disfunctionele gezin, Matt Groening, bekendgemaakt in het tijdschrift Smithsonian.

Waar gaat The Simpsons over?

Het is een satire op de (Amerikaanse) samenleving, waarbij vooral het typisch Amerikaanse gezin op de hak wordt genomen. De reeks draait geheel om de familie Simpson, bestaande uit Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie. De serie was een vroege hit voor Fox Broadcasting Company en is wereldberoemd.

Hoe heten de 5 leden van de Simpsons?

De familie Simpson is een fictieve familie uit de animatieserie The Simpsons. De bekendste leden zijn het gezin bestaande uit Homer, Marge, Bart, Lisa, en Maggie.

Hoeveel vingers hebben de Simpsons?

Ze hebben bijvoorbeeld ook vier vingers.” De Vlaamse cartoonist vertelt apetrots dat hij een persoonlijk voor hem gemaakte tekening van Matt Groening heeft. Dat is de geestelijk vader van The Simpsons.

Hoeveel Springfields zijn er?

Er zijn 58 plaatsen in de wereld die Springfield heten! Steden met de naam Springfield: kies “Steden” om alleen steden te selecteren. Er zijn 58 plaatsen met de naam Springfield in de wereld.

Wie tekent de Simpsons?

Matthew Abraham Groening (Portland (Oregon), 15 februari 1954) is een Amerikaans striptekenaar, cartoonist en animatiefilmmaker. Hij is vooral bekend als de bedenker van de tekenfilmseries The Simpsons, Futurama en Disenchantment. Zijn eerste werk was de strip Life in Hell, waarmee hij de aandacht trok van James L.

Welke zender The Simpsons?

Fox Broadcasting Company
Educational Broadcasting System
The Simpsons/Omroepen

Hoe heet de kat van de Simpsons?

Margaret “Maggie” Simpson is een personage uit de Amerikaanse animatieserie The Simpsons. Ze is de jongste dochter van Homer en Marge Simpson. In een van de Halloweenafleveringen wordt verteld dat Homer niet de vader is.

Hoe oud is Lisa Simpsons?

Lisa is de 8-jarige dochter van Homer en Marge Simpson. Ze heeft een oudere broer, Bart, en een jonger zusje, Maggie.

Hoeveel vingers hebben Disney figuren?

Misschien is het je nooit opgevallen maar als je er eenmaal op begint te letten, dan zie je dat alle Disney tekenfilm karakters slechts drie vingers hebben.

Hoeveel Springfields in Amerika?

Aantal plaatsen met de naam Springfield per land: Er zijn 34 plaatsen in Amerika met de naam Springfield.

Wat betekent Springfield?

Springfield – 1) hoofdstad van den staat Illinois, Ver. Staten; 60.000 inw. Naast ambtenarenstad is het tevens handel- en industriestad, door de rijke steenkoolvelden der omgeving.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven