Waar wordt een WAN voor gebruikt?

Waar wordt een WAN voor gebruikt?

WAN’s verbinden netwerksystemen Een Wide Area Network wordt gebruikt om verschillende kleinere netwerksystemen te koppelen. De netwerken die gekoppeld moeten worden bevinden zich in dit geval ver van elkaar. Zelfs met andere continenten wordt via WAN gecommuniceerd.

Wat verstaan we onder een WAN?

WAN is de afkorting voor wide area network. De term wordt weinig zelfstandig gebruikt, meestal heeft men het over WAN-verbindingen. Een wide area network kan verspreid zijn over een redelijk groot oppervlak zoals een land of een continent. Het omvat een verzameling machines om gebruikersprogramma’s op te laten draaien.

Welk type netwerk gebruiken we meestal En waarom?

Wanneer meerdere computers via een netwerk met elkaar zijn verbonden, is dit meestal in de vorm van een Local Area Network (LAN). Een veelgebruikte standaard voor kabelgebonden Local Area Networks is Ethernet. Minder bekend en veelal verouderd zijn netwerktechnologieën zoals ARCNET, FDDI en Token Ring.

Wat is internet WAN connectie?

WAN is het netwerk van de buitenwereld dat bestaat uit met elkaar verbonden computers. Je kunt WAN zien als internet. En een intern netwerk (Local Area Network, LAN), dat bestaat uit de verzameling apparaten bij je thuis, is je persoonlijke netwerk. Je LAN-apparaten ontvangen alle gegevens van het WAN via je router.

Wat is een WAN verbinding?

Een Wide Area Network (WAN) is een netwerk binnen een groot geografisch gebied. Je modem ontvangt en verstuurt informatie van en naar internet via de WAN-poort.

Is internet een voorbeeld van een LAN of een WAN?

een Wide Area Network , ondertussen, sluit diverse LAN’s die geografisch zou kunnen zijn afstand van elkaar . Het internet is een voorbeeld van een WAN . Deze verbinding wordt aangeduid als de “WAN ” poort van de draadloze router .

Wat is het LAN?

Een local area network (lokaal gebiedsnetwerk), afgekort LAN, is een netwerk dat computers en andere toestellen die zich in een lokaal beperkt gebied bevinden, zodanig met elkaar verbindt dat deze met elkaar kunnen communiceren. LAN’s zijn meestal met een WAN verbonden via een router, modem of andere gateway.

Wat betekent afkorting LAN?

Afkorting van ‘Local Area Network’. Een lokaal netwerk waarin computers met elkaar zijn verbonden.

Wat zijn de verschillende soorten netwerken?

Netwerken kan via verschillende wegen. Zo heb je persoonlijke netwerken (vrienden, familie kennissen), digitale netwerken (op internet, o.a. discussiefora, digitale jobboards, social networks als facebook, hyves, twitter, linkedin) en zakelijke netwerken (collega’s, relaties, studiegenoten, etc).

Welke 2 soorten draadloze netwerken zijn er?

Draadloos netwerk

Netwerk gebruik protocol
IrDA communicatie met randapparatuur
Bluetooth communicatie met randapparatuur
Wifi lokale netwerken IEEE 802.11

Wat doet een WAN poort?

WAN staat voor Wide Area Network, het internet. Op de WAN poort van je ADSL modem sluit je een kabel aan die naar de splitter gaat. Op de (meestal) 4 ethernet poorten kun je computers en andere apparaten aansluiten. Deze kunnen door de modem-router functionaliteit allen gebruik maken van dezelfde internet verbinding.

Wat is het verschil tussen een LAN en een WAN poort?

WAN zijn geografisch niet tot een klein gebied beperkt, zoals een kantoorgebrouw bijvoorbeeld. Een LAN daarentegen is geografisch gezien wel beperkt to een kleine oppervlakte. Een voorbeeld van LAN is de verbinding tussen je eigen computer en je printer binnen je eigen netwerk.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven