Waar zit Voyager 1?

Waar zit Voyager 1?

Voyager 1 werd eind jaren 70 gelanceerd bevindt zich momenteel op zo’n 22,7 miljard kilometer van de aarde. Dat is ongeveer 152 keer de afstand van onze planeet naar de zon. Het ruimtetuig heeft zowat negen jaar geleden de grens van ons zonnestelsel bereikt en vliegt nu door de interstellaire ruimte.

Waar stond de Voyager 1 in 1990?

Op 13 februari 1990 werden de camera’s van Voyager 1 gedurende drie uur opgewarmd. Daarna werd het platform gericht op Neptunus en begonnen de opnames.

Welke ruimtesonde heeft als eerste de installeren ruimte bereikt?

Pas in 2012 bereikt Voyager 1 – als eerste ruimtesonde ooit – de interstellaire ruimte.

Hoe ver weg is Voyager 1?

De Voyager-1 werd gelanceerd in september 1977 en is nu bijna 40 jaar onderweg. De ruimtesonde heeft bijna 20,8 miljard km afgelegd. Dat is bijna 20 lichturen ver. Ter vergelijking: de zon staat op 8 lichtminuten afstand.

Welke satelliet is het verste weg?

Het ruimtetuig dat momenteel het verst van de aarde verwijderd is is Voyager 1, gevolg door Voyager 2, Pioneer 10 en Pioneer 11. Voyager 1 bevindt zich op een afstand van 127 A.U. van de aarde. Eén A.U. is 150 miljoen kilometer, de gemiddelde afstand van de aarde tot de Zon.

Hoe ver kunnen we in de ruimte reizen?

Zelfs de dichtstbijzijnde ster, Alfa Centauri, staat al op een afstand van ruim vier lichtjaar, oftewel zo’n veertig biljoen kilometer. Zelfs de snelste ruimtesonde die ooit is gebouwd (Voyager 1, met een snelheid van 62.000 kilometer per uur) zou er nog ruim zeventigduizend jaar over doen om die afstand af te leggen.

Wat is de verste satelliet?

Hoe groot is Voyager 1?

Op 5 september 2017, precies 40 jaar na de lancering, bevond de Voyager 1 zich op een afstand van 20,88 miljard kilometer van de Aarde….

Voyager 1
Lanceringsdatum 5 september 1977
Lanceerbasis Cape Canaveral AFS, LC-41
Draagraket Titan IIIE met extra Star 37
Massa 721,9 kg

Welke ruimtesonde is vernoemd naar Galileo Galilei 7 letters?

Galileo is vernoemd naar Galileo Galilei die in 1610 de 4 grote manen van Jupiter ontdekte door als een van de eersten een telescoop te gebruiken om de hemel te bekijken. Galileo geldt als een van de succesvolste missies van de NASA ooit.

Wat was er zo speciaal aan het moment van de lancering van de Voyagers?

Op 28 november 2017 werden voor het eerst sinds 37 jaar de motoren van Voyager 1 opgestart om een reeks pulsen van steeds 10 milliseconden te geven. Een dag later bleek dat de motoren nog perfect werken. De data van Voyager 1 deed er 19 uur en 35 minuten over om de aarde te bereiken.

Wat is het verste object in de ruimte?

Er is een nieuwe recordhouder in de ruimte: een gammaflits die op 23 april werd waargenomen komt van een object dat 13,1 miljard lichtjaar ver staat. De energierijke gammaflits die op donderdagochtend 23 april werd ontdekt door de Amerikaanse kunstmaan Swift is het verste object dat ooit is waargenomen.

Wat is het snelste object op aarde?

Dat maakt de Parker Solar Probe van NASA zo bijzonder. De ruimtesonde werd in 2018 gelanceerd en is dichter bij de zon gekomen dan welk ander ruimtevaartuig dan ook. Ook heeft de Parker het record verbroken voor het snelste object dat ooit door de mens is gemaakt, met een snelheid van 532.000 kilometer per uur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven