Waarom geen uitstrijkje tijdens menstruatie?

Waarom geen uitstrijkje tijdens menstruatie?

U kunt een uitstrijkje laten maken op elk willekeurig moment in uw cyclus, behalve tijdens de menstruatie. Want als er wat bloed in het uitstrijkje zit, is dit niet goed te beoordelen en is soms een tweede onderzoek nodig. Het is daarom beter om geen uitstrijkje te laten maken als u ongesteld bent.

Waarom geen uitstrijkje?

Vaak is het een combinatie van lichamelijke, psychische, sociaal-culturele en cognitieve factoren die ervoor zorgt dat vrouwen niet meedoen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Vrouwen met een voorgeschiedenis van seksueel geweld of die besneden zijn, nemen minder vaak deel aan het onderzoek.

Hoe lang wachten op uitslag darmonderzoek?

Ongeveer tien werkdagen na het opsturen van de ontlastingstest is de uitslag bekend. U krijgt de uitslag van het onderzoek via een brief van uw screeningsorganisatie.

Hoe snel uitstrijkje na bevalling?

Zwanger of net bevallen Een uitstrijkje tijdens de zwangerschap is niet schadelijk. Vanaf 6 weken na de bevalling kunt u weer een uitstrijkje laten maken.

Kun je een uitstrijkje laten maken als je ongesteld bent?

Als je ongesteld bent moet je het laten maken van een uitstrijkje uitstellen tot na de menstruatie. Door het bloed kunnen de cellen in het laboratorium niet goed onderzocht worden. Tijdens een zwangerschap is het laten maken van een uitstrijkje niet schadelijk.

Kun je een SOA test doen als je ongesteld bent?

Ja, dat kan. De bacteriën (chlamydia, gonorroe, trichomonas) blijven altijd traceerbaar. Het kan wel zijn dat het onderzoek iets gevoeliger is. Maar als uw specifieke klacht met afscheiding te maken heeft, kunnen wij dit niet goed beoordelen tijdens uw menstruatie.

Kan ik een uitstrijkje laten maken?

Alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar krijgen een uitnodiging voor het maken van een uitstrijkje bij de huisarts. Een uitstrijkje is het weghalen van wat slijmvlies via uw vagina. Slijmvlies is huid met een laagje slijm. Er wordt gekeken of er een bepaald virus in het slijmvlies zit: het humaan papillomavirus (HPV).

Hoe vaak uitstrijkjes?

Ben je tussen de 30 en 60 jaar? Dan krijg je eens in de 5 jaar een uitnodigingsbrief van de huisarts of screeningsorganisatie voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker; In de brief staat hoe je kunt meedoen en hoe je je kunt afmelden; Daarna maakt de huisarts een uitstrijkje.

Hoe lang duurt de uitslag van een coloscopie?

De uitslag van het kijkonderzoek van de darm (coloscopie) Als er weefsel of een poliep is weggehaald bij het kijkonderzoek, dan wordt dit onderzocht in een laboratorium. Dat duurt meestal een week. U krijgt een nieuwe afspraak om de uitslag te bespreken. Zijn het ‘goede’ poliepen, dan zijn extra controles niet nodig.

Hoe lang duurt het na coloscopie weer ontlasting?

Volg in dat geval de instructies van het ziekenhuis. De ontlasting ziet er na het laxeren uiteindelijk helder en geel (als appelsap) uit. Als u een stoma heeft, bepaalt uw arts wat voor u de beste voorbereiding is. Na het onderzoek kan het enkele dagen duren voor u weer een normaal ontlastingspatroon heeft.

Hoe lang duurt uitslag uitstrijkje ziekenhuis?

Het biopt wordt in het laboratorium door een arts (patholoog) onderzocht. De uitslag is meestal binnen twee weken bekend. De gynaecoloog bespreekt met u hoe u de uitslag hoort: telefonisch, schriftelijk of tijdens een vervolgbezoek.

Hoe lang duurt uitslag uitstrijkje via huisarts?

Binnen 4 weken krijgt u een brief thuis met de uitslag van het uitstrijkje. Uw huisarts krijgt de uitslag ook.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven