Waarom heeft Nederland een leger nodig?

Waarom heeft Nederland een leger nodig?

We hebben een leger nodig voor als onze veiligheid wordt bedreigd. We werken ook samen met legers van andere landen. Bijvoorbeeld met landen in Europa en Noord-Amerika. Het leger noemen we ook wel ‘Defensie’.

Is Defensie iets voor mij?

Een baan bij Defensie is een investering in je toekomst. Als militair leer je een vak, doe je unieke werkervaring op en ontwikkel je belangrijke competenties. Denk aan goed leren samenwerken in een team, werken onder hoge druk, verantwoordelijkheid dragen en zo duidelijk mogelijk informatie overdragen aan je collega’s.

Waarom hebben wij een Defensie?

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld.

Heeft Nederland een leger?

De Nederlandse krijgsmacht heeft 4 legeronderdelen: de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Marine, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee.

Is Defensie een goede werkgever?

Werk je bij Defensie, dan wordt er veel van je verwacht. Maar je krijgt daar ook veel voor terug. Een goed salaris, doorgroeimogelijkheden en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals voorzieningen om werk en privé goed te combineren. Defensie investeert in jou gedurende je loopbaan.

Wat voor opleiding heb je nodig voor defensie?

Hoe jouw opleiding er uitziet, is afhankelijk van je vooropleiding en van de functie die je gaat vervullen binnen een van de krijgsmachtdelen: Marine, Landmacht, Luchtmacht of Marechaussee. Op een wetenschappelijke manier behandelt de opleiding de inzet van de krijgsmacht in verleden, heden en toekomst.

Wat doe je bij de defensie?

Wat doet Defensie?

  • beschermen van het eigen grondgebied en dat van bondgenoten;
  • bevorderen van de (internationale) rechtsorde en stabiliteit;
  • leveren van bijstand bij rampen en crises.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven