Waarom houdt mijn moeder niet van mij?

Waarom houdt mijn moeder niet van mij?

‘Unloved daughters’ worden ze genoemd. Vrouwen van wie de moeder niet in staat was -of is- om ze de liefde te geven die ze nodig hadden. En dat is een taboe-onderwerp, want wie zegt een liefdeloze moeder te hebben, moet zichzelf in de meeste gevallen verdedigen.

Wat als je je moeder niet mag?

De afwijzende moeder Sterker nog, je doet enorm je best om haar bewondering, liefde en goedkeuring te krijgen, maar hoe ouder je wordt, hoe zekerder je weet dat je die nooit gaat krijgen. Het beste wat je kunt doen is stoppen met proberen om haar liefde te winnen.

Wat als je kind je niet meer wilt zien?

Accepteer de keuze van je kind, en zeg tegen je kind dat het goed is. Geef je kind het gevoel en de boodschap mee dat je van hem/haar houdt. Maak duidelijk dat je kind altijd welkom is bij je. Geef je kind het gevoel dat hij/zij bij jou terecht kan en altijd naar je toe mag komen.

Wat gebeurt er als je moeder wordt?

Als je moeder wordt en bevallen bent van je baby vinden er veel fysieke en hormonale veranderingen plaats in je lichaam. Maar zeker ook in je hersenen! Uit onderzoek blijkt dan ook dat de zogenaamde Mom Brain echt geen excuus is van moeders.

Waarom is mijn moeder altijd boos?

Onderzoek. Karen vervolgt: ‘In dit onderzoek wordt uitgelegd dat boos worden vaak een onderliggende oorzaak heeft: je voelt je onbegrepen, onbelangrijk, onzichtbaar of machteloos tegenover anderen. En vervolgens moeten de mensen van wie je houdt het ontgelden.

Hoe kom je af van je moeder?

Ga het tegenovergestelde doen van wat je altijd deed: geef haar wat zij nodig heeft. Doe dat in de mate waarin je dat kunt opbrengen. Kies al doende voor manieren die bij je passen. Deze nieuwe verbinding met je moeder zal je goed doen.

Waarom hou ik niet van mijn kind?

Als je echter merkt dat je helemaal geen band krijgt met je baby of je hem geen liefde kunt geven, dan is het goed dit te bespreken met je omgeving, de verloskundige of de huisarts. Het is heel belangrijk dat je dit deelt en je er niet voor schaamt, want het kan zijn dat je een postpartum depressie hebt.

Kan kind niet loslaten?

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, graag de controle willen hebben en heel veel liefde maken het soms moeilijk om je kind los te laten. Elke nieuwe fase van je kind vraagt echter om een klein beetje meer loslaten. Kinderen leren door te proberen en dit proberen lukt ze als wij ze durven los te laten.

Hoe verandert het moederschap je?

Het leven van een moeder is vaak niet echt vol glamour. Je wordt onder gespuugd, gepoept en geplast. Je huis is nooit meer helemaal spik en span en je wasmand is altijd bomvol. Tijd om make-up op te doen is er amper en je bent vaak al blij als je even op je gemak kan douchen als de kleine slaapt.

Wat leer je van je moeder?

Als je moeder wordt, leer je niet alleen om voor je kind te zorgen. Je leert nog veel meer… Dat je zonder cafeïne de dag niet door komt bijvoorbeeld, maar ook dat je over veel meer talenten beschikt dan je had gedacht! Op het moment dat je voor het eerst je baby vast houdt verandert er een heleboel in je leven.

Wat te doen tegen een boze moeder?

Probeer je moeder niet te mijden, maar als ze echt boos op je is en je even niet om haar heen wil hebben, zorg er dan voor dat je een tijdje uit haar buurt blijft. Schakel de hulp in van je andere ouder of een van je broers of zussen. Soms kunnen zij met je moeder praten en ervoor zorgen dat je moeder je vergeeft.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven