Waarom je door het gebruik van isolatiemateriaal minder energie verbruikt?

Waarom je door het gebruik van isolatiemateriaal minder energie verbruikt?

De helft van het verbruik van energie in huizen kan bespaard worden door simpele maatregelen zoals isolatie. Een ongeïsoleerde woning verliest meer dan 50% van de warmte via dak, gevel en vloer. De juiste isolatie kan de energierekening voor verwarming met maar liefst 70% verminderen.

Wat als eerst isoleren?

Woningisolatie moet in de goede volgorde worden aangebracht, wilt u vochtproblemen voorkomen. Bij voorkeur begint u met vloer- of bodemisolatie, gevolgd door spouwmuurisolatie en als laatste dakisolatie.

Welke isolatie loont het meest?

Dikte dakisolatie minerale wol Dikker isoleren loont altijd de moeite omdat de investeringskosten die ermee gemoeid zijn zichzelf op termijn vanzelf terugverdienen. Je gaat immers meer energie besparen en ook de EPC-score van de woning wordt gunstiger, waardoor de waarde van de woning toeneemt.

Wat kun je het beste isoleren?

De meeste huizen zijn goed te isoleren zonder al te veel gedoe. Spouwmuurisolatie wordt bijvoorbeeld vanaf de buitenkant in je muur gespoten en is ongeveer in een dag klaar. De meeste vloeren kunnen vanuit de kruipruimte worden geïsoleerd. Nieuwe ruiten van HR++-glas en triple-glas wordt ook van buitenaf geplaatst.

Hoeveel energie bespaar je met isoleren?

Een huis verliest vooral veel warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Met isolatie pak je je huis als het ware in, zodat warmte beter vastgehouden wordt. En dat kan veel schelen. In een gemiddelde hoekwoning kun je per jaar zo’n € 1.900 besparen, wanneer je van geen isolatie naar goede isolatie gaat.

Waarom ga je isoleren?

Isoleren zorgt ervoor dat de woning sneller is opgewarmd omdat de warmte langer blijft hangen. Er hoeft dus veel minder gestookt te worden om het behaaglijk warm te krijgen. Goede isolatie zorgt ook voor het dempen van geluid van buitenaf. Duurzaam: doordat er minder wordt gestookt, wordt er ook minder CO2 uitgestoten.

Hoe kan je het best je huis isoleren?

Met vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of dubbel glas kunt u uw huis isoleren. Voor sommige maatregelen geldt een lager btw-tarief of kunt u een goedkope lening aanvragen….Bijvoorbeeld door:

 1. naden en kieren te dichten;
 2. cv-leidingen in onverwarmde ruimten te isoleren;
 3. folie achter uw radiatoren te plakken.

Wat is de beste isolatie voor huis?

HR++ parels isoleren de warmte het meest optimaal. Witte EPS-parels isoleren het minst, zwarte parels zijn geproduceerd van grafiet en hebben een hogere isolerende waarde. Met EPS kies je een uitstekende isolatiemethode. Van alle soorten manieren om de spouwmuur te isoleren zijn EPS parels het meest vochtbestendig.

Welke isolatie voor huis?

Met vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of dubbel glas kunt u uw huis isoleren….Eenvoudig zelf isoleren

 • naden en kieren te dichten;
 • cv-leidingen in onverwarmde ruimten te isoleren;
 • folie achter uw radiatoren te plakken.

Wat kan ik doen om mijn huis te isoleren?

5 dingen die je zelf kunt doen om je huis beter te isoleren

 1. Zelf aan de slag gaan voor warmere voeten én een lagere energierekening.
 2. Het plaatsen van tochtstrips.
 3. Garage of bijkeuken aanpakken.
 4. Haal frisse lucht je huis binnen om het warmer te krijgen.
 5. Radiatorfolie bevestigen achter de verwarming.

Hoeveel energie bespaar je met vloerisolatie?

Met vloerisolatie bespaar je 10-15% op je gasrekening; dat is zo’n 5-7 m3 gas per m2. Vloerisolatie met vloerverwarming bespaart nog meer: 7-9 m3 gas per m2. Daarmee loopt de besparing op je gasrekening zelfs op tot 20%. De kosten van vloerisolatie heb je via de energierekening binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven