Waarom ruikt mijn afscheiding sterk?

Waarom ruikt mijn afscheiding sterk?

Bij bacteriële vaginose verandert er veel in de afscheiding. Dit komt door een onbalans tussen natuurlijke bacteriën en schimmels in de vagina. Naast een andere kleur en samenstelling kan de geur anders worden. Er ontstaat dan een onaangename, vaak visachtige, geur.

Hoe ruikt afscheiding?

Normale vaginale afscheiding is wit of doorzichtig en geurloos. Als de vaginale afscheiding ineens veel meer wordt, een andere kleur heeft of vervelend ruikt, kan dit wijzen op problemen. Bijvoorbeeld op een seksueel overdraagbare aandoening (soa) of ontstekingen in het kleine bekken.

Wat voor afscheiding na bevruchting?

Niet lang na de bevruchting kan je merken dat je lichaam meer witte vloed aanmaakt. Bij de innesteling van de bevruchte eicel in je baarmoederwand kan je wat bloed verliezen. Hierdoor is de afscheiding tijdelijk wat meer roze of bruin van kleur. Dit kan een van de eerste symptomen van een zwangerschap zijn.

Wat is curettage na miskraam?

Een gynaecoloog kan een miskraam met een operatie weghalen. Dit noemen we curettage. De verdoving is meestal narcose. Je kunt ook verdoofd worden door een plaatselijke verdoving en daarbij soms slaapmedicijnen krijgen.

Wat te doen bij ruikende afscheiding?

Wanneer je de hygiëne van je intieme zone verwaarloost, kun je last krijgen van een sterk geurende vagina en stinkende afscheiding. Het is belangrijk dat je dagelijks je intieme zone wast met lauw water. Gebruik geen geparfumeerde douchegel, badschuim of zeep.

Hoe ruikt Acetongeur?

Acetongeur of appelgeur Het lichaam kan geen suikers meer uit het bloed halen en gaat als alternatief vetten verbranden. De afvalstoffen die daarbij vrijkomen kunnen naar aceton of naar appeltjes ruiken.

Wat betekent mijn afscheiding?

Uit je vagina verlies je soms wat slijm/vocht, dit noemen we afscheiding. Het is normaal dat er afscheiding uit de vagina komt, dit is hoe je vagina schoon en gezond blijft. Normale afscheiding is meestal helder of wit van kleur.

Wat te doen bij een stinkende afscheiding?

Het enige wat je eigenlijk moet doen, is de buitenkant van de vaginale streek even schoonspoelen onder de douche of in het bad, met wat lauw water. Daarbij kan je eventueel ook zeep gebruiken, maar dan wel enkel de niet-geparfumeerde, milde versie ervan.

Wat betekent witte afscheiding na eisprong?

Afscheiding na eisprong Tijdens je vruchtbare periode is het slijmvlies van je baarmoeder anders van samenstelling. Hierdoor kunnen zaadcellen sneller naar je eileiders. Hierdoor is de afscheiding vochtiger rond en na de eisprong.

Wat betekent dikke witte afscheiding?

Als de afscheiding er heel wit en klonterig uitziet en het jeukt, kan het een Candida-infectie zijn. In Nederland noemen we dat een schimmelinfectie.

Hoe lang duurt het herstel na een Curretage?

De eerste paar dagen na de behandeling kun je last krijgen van buikpijn, buikkrampen en bloedverlies. Het bloedverlies kan ongeveer twee weken aanhouden. In deze periode mag je alleen maandverband gebruiken en geen tampons. Tegen de pijn kun je pijnstillers innemen, zoals paracetamol, en een warme kruik gebruiken.

Hoe voel je je na een curettage?

Bij een algehele narcose kunt u zich de eerste uren na de curettage slaperig voelen. Als reactie op de ingreep treden soms buik-krampen op. U kunt in dat geval een pijnstiller vragen. Het is mogelijk dat u de dag van de curettage vaginaal veel bloed verliest, met name na een curettage wegens een miskraam.

Waarom ruikt mijn afscheiding sterk?

Waarom ruikt mijn afscheiding sterk?

Bij bacteriële vaginose verandert er veel in de afscheiding. Dit komt door een onbalans tussen natuurlijke bacteriën en schimmels in de vagina. Naast een andere kleur en samenstelling kan de geur anders worden. Er ontstaat dan een onaangename, vaak visachtige, geur.

Wat te doen bij ruikende afscheiding?

In het kort

  1. Het is normaal dat er in de vagina bacteriën en schimmels leven.
  2. Bij bacteriële vaginose overheersen bepaalde bacteriën.
  3. Dit geeft veel en onaangenaam ruikende afscheiding.
  4. Het gaat meestal vanzelf over binnen een paar weken.
  5. Spoel de vagina alleen met lauw water af, gebruik geen zeep.

Hoe ruikt afscheiding?

Normale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig en witachtig. Als het opdroogt, wordt het een beetje geel. Gewoonlijk ruikt het wat zuur; het kan ook zonder geur zijn. Soms heeft een vrouw klachten over haar afscheiding.

Hoe ruikt Acetongeur?

Eén van die ketonen is aceton (een belangrijk ingrediënt van nagellak-remover), en kan ervoor zorgen dat je adem dus fruitig gaat ruiken. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je een fruitige smaak in je mond hebt, zelfs nadat je je tanden poetst.

Hoe ruikt chlamydia?

Als vrouw kun je de volgende klachten ervaren: buikpijn, abnormale vaginale afscheiding, bloeden buiten de menstruatieperiode om, lage koorts, pijn tijdens de geslachtsgemeenschap, een pijnlijk of branderig gevoel tijdens het plassen, een zwelling in de vagina, een bovengemiddelde drang om naar de wc te gaan, vaginaal …

Wat zegt afscheiding?

Iedere vrouw heeft het en bij iedere vrouw is het anders. De een produceert meer dan de ander, en ook de geur, kleur en consistentie kunnen verschillen. Afscheiding verandert onder invloed van je cyclus iedere paar dagen. Het gaat van troebel naar transparant, van brokkelig naar glad en van waterig naar elastisch.

Hoe ruikt ontsteking?

Vaak is een ontstoken tand of ontstoken tandvlees de oorzaak van een slechte adem. De ontstekingsbacteriën produceren een onaangename zwavelgeur.

Hoe ruikt ketose?

Een meer nauwkeurige manier om ketonen te meten is in het bloed. Net als het meten van de bloedglucose kan men ook de bloedketonen meten. Adem-glucosemeters kunnen ook ketonen aantonen. Als er ketose plaatsvindt in het lichaam, ruikt diegene vaak naar aceton, soms beschreven als ‘fruitige adem’.

Wat zegt mijn afscheiding over mijn cyclus?

Na je vruchtbare periode vermindert de hoeveelheid slijm en wordt het weer ondoorzichtig. Als je het tussen je vingers houdt, merk je dat het minder elastisch is. Soms kan het wat korrelig zijn. Vlak voor je ongesteld wordt, heb je meestal geen afscheiding meer en kan je vagina droog aanvoelen.

Hoe kom je van visgeur af?

Zeker wanneer je bacteriële vaginose hebt, is het zeker iets dat kan helpen. Ga voor natuurlijke voedingssupplementen of eet wat extra citrusvruchten, aardbeien en kiwi’s. Zetpillen met boorzuur zijn een andere goede oplossing, zeker tijdens de menstruatie.

Hoe ruikt Witverlies?

Normale vaginale afscheiding, of witverlies is doorzichtig of melkachtig wit van kleur. De afscheiding is vloeibaar, slijmerig of kan dikker, plakkerig aanvoelen. Soms lijkt het op plattekaas. Normaal witverlies kan wat zuur ruiken of is geurloos.

Wat moet je doen als je afscheiding hebt?

Adviezen bij vaginale afscheiding Het is niet goed als er zeep in de vagina komt; was u daar dus niet met zeep. Het is voldoende de schaamstreek onder de douche met lauw water af te spoelen en deppend af te drogen. Sommige vrouwen spoelen de vagina met een ‘melkzuuroplossing’, te koop bij drogist en apotheek.

Wat zegt je afscheiding over je?

Het wordt geproduceerd door de vaginawand en de baarmoederhals en voert dode cellen en schadelijke bacteriën af, om vaginale infecties voorkomen. Het heeft daarnaast nog een andere functie: namelijk het tegenhouden, dan wel doorlaten van sperma. Je lichaam maakt zich iedere maand weer klaar om bevrucht te worden.

Wat zegt Witverlies?

Vaginale afscheiding of witverlies maakt deel uit van een natuurlijk reinigingsproces. De vagina en kliertjes in de vagina produceren vocht om infecties en uitdroging van de vagina te voorkomen. Het is dus normaal en een teken dat je vagina gezond is.

Hoe ruikt chlamydia afscheiding?

Klachten. Tussen 2 dagen en 2 weken na de besmetting kunt u last krijgen van groene, vaak onaangenaam ruikende vaginale afscheiding. Het plassen kan pijn doen of een branderig gevoel geven. Sommige vrouwen merken niets van de infectie.

Wat betekent Zwart bloed?

Oud menstruatiebloed Misschien vraag jij je af: Waarom is mijn menstruatiebloed zwart? Net zoals donker rood of bruin menstruatiebloed, betekent het meestal dat je bloed een reactie heeft gehad met zuurstof en het meeste water in het bloed is verdampt.

Waar ruikt menstruatiebloed naar?

Waarom ruik ik mezelf? Doordat menstruatiebloed in aanraking komt met zuurstof, zweet en slijm, kan er een ietwat minder frisse geur ontstaan. Die rare geur die soms naar boven komt trekken, is in de meeste gevallen gelukkig heel normaal. Niets waar je je zorgen om hoeft te maken.

Wat betekent bruine ongesteldheid?

Aan het einde van je ongesteldheid is het bloed meer gemengd met slijmvlies en je normale afscheiding. Dan kleurt je menstruatie vaak donkerder en zie je bruine afscheiding in je slipje. Sommige vrouwen hebben ook bruine afscheiding voor de menstruatie of aan het begin van hun ongesteldheid.

Wat betekent bruin bloed?

Wat is een menstruatiebloed?

Menstruatiebloed. Menstruatiebloed is afkomstig van een onttrekkingsbloeding of van een menstruatie. Een menstruatie vindt plaats wanneer een eicel niet bevrucht is. De onbevruchte eicel en opgebouwd baarmoederslijmvlies wordt verwijderd, dit heeft een bloeding als gevolg. Menstruatiebloed kan soms een vreemde geur hebben of zelfs stinken.

Welke kleur heeft menstruatiebloed?

Menstruatiebloed heeft meestal een helderrode kleur: dit is vers bloed. Toch kan het ook roze, donkerrood of bruin zijn. De kleur zegt vaak iets over de hoeveelheid en de ouderdom van het bloed.

Is je menstruatiebloed donkerbruin tot zwart?

Is je menstruatiebloed donkerbruin tot zwartig, dan komen er overgebleven restjes baarmoederslijm en bloed mee naar buiten. Dit komt vaak voor, meestal aan het begin en het einde van je menstruatie, en is geen reden tot paniek. Het bloed heeft simpelweg wat meer tijd gehad om te oxideren (‘roesten’), waardoor het bruin tot zwart kleurt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven