Waarom Sapflessen geen statiegeld?

Waarom Sapflessen geen statiegeld?

Vanaf dinsdag betaal je 15 cent statiegeld op flesjes van minder dan 0,75 liter water of frisdrank, maar niet voor flesjes waar sap, siroop of zuivel in zit. Dat heeft te maken met de bederfelijkheid van de producten en het benodigde recyclingproces. Let dus goed op of je een flesje met of zonder statiegeld koopt.

Heeft mijn fles statiegeld?

Achterop het flesje, op het etiket, staat altijd aangegeven of er statiegeld op het bierflesje zit. Als er niks op het flesje staat, betekent dat dat er geen statiegeld op zit.

Kun je flessen inleveren zonder etiket?

Oude flesjes zonder statiegeld kun je niet inleveren. Of een flesje wel of geen statiegeld heeft zie je dus aan het logo. Daarmee kun je de streepjescode van een fles scannen en zien of en hoeveel statiegeld erop zit. Om je 15 cent te krijgen is het wel cruciaal dat het etiket met streepjescode nog op de fles zit.

Waarom statiegeld op kleine flesjes?

Waarom is statiegeld op kleine flesjes zo belangrijk? Plastic flesjes vormen een groot aandeel van het afval dat nu nog in onze natuur belandt. Statiegeld is een bewezen manier om dit zwerfafval tegen te gaan. Onderzoek laat zien dat het tot wel negentig procent minder flesjes in het milieu oplevert!

Hoe weet je of er statiegeld op een plastic fles zit?

Statiegeld betekent dat je geld krijgt voor de lege fles. Kijk of er een plaatje of een tekst op de fles staat en wat dat betekent: Bij statiegeld “op” de fles staat dit als tekst en soms als plaatje op de fles: Lever dan de fles in bij het speciale lege-flessen-apparaat in de winkel.

Wat gebeurt er met plastic flesjes?

In de supermarkt kun je je lege flessen inleveren in een speciale automaat. Daarna gaan ze naar een retourencentrum waardoor ze worden gesorteerd, schoongemaakt of soms omgesmolten. Zo kunnen de plastic flessen worden hergebruikt voor een nieuwe ronde.

Wat gebeurd er met PET flessen?

Wat gebeurt er met ingezamelde plastic- en statiegeldflessen van Coca‑Cola? Het ingezamelde plastic en de flessen worden schoongemaakt en behandeld. Daarna dient het als grondstof voor nieuwe verpakkingen. Zo bestaan alle PET-flessen die we in Nederland op de markt brengen uit ten minste 50% gerecycled PET.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven